Jump to content

uporabna dozvola

masnica3

Preporučene objave

Molim pomoć. Kupila sam kuću koja ima riješenje o izvedenom stanju od 2014. godine i nakon toga uporabnu dozvolu za kuću. Ja sam je kupila ovu godinu, kuća je ucrtana u katastar upisana u Zk i imam pravomoćnu uporabnu dozvolu.

Susjed s lijeve strane tvrdi da je kuća na njegovoj međi i da će tražiti rušenje tog zida. Inače je kuća napravljena u zoni gdje više nije dozvoljena gradnja ali je legalizacijom ozakonjena.

U rujnu imamo izvođenje geomtra, što mi je činiti.

Inače napominjem da je susjed susjednu parcelu vrt kupio 2018 godine kada je prošlo 4 godine od ozakonjenja polugrađevine koja je nakon toga završena u skladu sa uvjetima u legalizaciji.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

• 4 tjedna kasnije...

Imala sam geodetu , ali sam uzela odvjetnika. Kada je došao odvejtnik skroz druga priča od susjeda . Prvo je bilo da će mi rušiti kuću i zid, ali mislim da smo se sada dogovorili. Odvjetnik je se pozvao na neke točke zakona, godine kako se međa koristi i tako. U svakom slučaju navodno legalizacija i uporabna ne mora značiti da je na tvojoj čestici, tu se to nije gledalo. 

Ja sam predložila nakon izmjere da ukoliko bude nešto na njegovom zemljištu da platim susjedu i pristao je. Samo tu odvjetnik zastupa nema potpisa bez nacrta što me je geodet tražio i tako.

U svakom slučaju taj 1-2 m2 će sigurno biti puno skuplji nego što realno vrijedi, trošak odvjetnika i tako ali mislim da su opet manji troškovi nego sudski postupak To mi je i odvjetnik rekao.

Ako je kuča plaćena 150.000,00 eur onda se valjda isplati i par tisuća eur sve to i čista situacija.

To je moje iskustvo.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija