Jump to content

39 godina staža - uvjeti za mirovinu


lili30

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam 39 godina i 3 mjeseca staža i 59 godina i 4 mjeseca života. Kako sam rano počela raditi idealo bi mi bilo raditi do 41 godine staža. Posao mi je jako zahtjevan  i zahtjeva stalan angažman, gotovo 24 sata 7 dana u tjednu. Kada bih tražila promjenu radnog mjesta da li netko zna da li mi mogu smanjiti plaću? Radim u velikoj firmi s Kolektivnim ugovorom al nisam član sindikata. 

Još me zanima, kada bih odradila do 40 godine staža (to je u proljeće slijedeće godine), da li si mogu godinu dana prije te 41 plaćati staž (uzeti otpremninu i prekinuti radni odnos), da li tada moram biti prijavljena negdje? Jer kada bih otišla s 40 godina staža onda bih išla u prijevremenu mirovinu i to mi je 4 godine penalizacije, a ako si uplaćujem godinu dana minimalni iznos ne vjerujem da bi mi to bitno umanjilo prosjek mirovine, a onda bih imala punu mirovinu bez obitaka. 

Molim ako netko zna odgovore. Hvala. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete probati zatraziti premjestaj na drugog radnog mjesta pa cete vidjeti dali ce vam zeliti smanjiti placu, zavisi kako je bodovano to drugo radno mjesto...

Mozete, ako cete dobiti poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu uz otpremninu, prijaviti se na burzu gdje imate pravo onda na naknadu od burze sljedecih 15 mjeseci i mozete si placati "produzeno osiguranje" godinu ili vise dana zavisi koliko vam treba da bi ispunili uvjet za "starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika" 60 godina starosti i 41 godinu efektivnog staza..mjesecno bi placali cca 700 - 750 kn...

Ako cete vi dati sporazumni otkaz ugovora o radu onda nebi imali pravo na naknadu sa burze...

https://www.mirovinsko.hr/hr/produzeno-osiguranje/244

uređeno: od malicovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija