Jump to content

Tužba za utvrđenje prava vlasništva na dijelu čestice


Ariela100

Preporučene objave

Poštovani,

molim za pomoć i savjet. Pokušat ću pojednostaviti situaciju koja se želi riješiti bržim, parničnim, putem (ja kao punomoćnik 1 suvlasnika). U ZK izvatku su upisane 3 čestice koje čine 1 parcelu (površinski podijeljene prema stanju posjednika u katastru). U jednoj od tih čestica 2 su suvlasnika (1 je preminuo i nasljednici nisu upisani u zk), a ovaj kojeg bi ja zastupala se želi izdvojiti i pripojiti dio svojoj čestici. Treća čestica je u posjedu (i suvlasništvu) 3. osobe (živuće). 

Sudskim putem se želi formirati 4. čestica (sud bi valjda u postupku kao prethodno pitanje trebao po službenoj dužnosti odrediti vještačenje geodeta) koja bi u zk izvatku odgovarala površini koja bi se provela u katastru na ime osobe koju bi ja zastupala. U sudskom postupku se ovime želi dobiti presuda temeljem koje se u ZK može zahtijevati formiranje novog ZK tijela (i uloška) kako bi osoba koju bi zastupala imala čistu ZK situaciju 1/1 za svoj dio. Dakle ovo bi bilo tzv. potajno razvrgnuće suvlasničke zajednice jer bi izvanparnični put duže trajao zbog utvrđivanja nasljednika preminulog, provedbe prava prvokupa...gnjavaža.

Molim savjet kako bi bilo najbolje navesti naziv tužbe. Ovo nije samo tužba radi utvrđivanja prava vlasništva na dijelu nekretnine (1 čestici) već i unutar tužbe zahtjev za parcelaciju i formiranje novog zk tijela.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija