Jump to content

Razvrgnuće suvlasničke zajednice


andrej_pu

Preporučene objave

Poštovanje svima!

Imam problem sa svojim rođakom oko podjele dvorišta. Dvorište je veličine 200 udjela, od kojih je moje 120, a rođakovo 80.

Obzirom da sam u nekoliko navrata s njim pokušao dogovoriti podjelu na način da on prvi izabere koji dio mu najviše odgovara, donosio mu i prijedloge geodeta, čak i ja davao prijedlog da ja izaberem što bih ja htio samo kako bi izbjegli sudski proces, on uporno osporava i ne želi pristati na nikakve prijedloge, osim da mu ja ustupim cijeli svoj udio, na što ja ne pristajem. Ja samo želim zadržati svoj udio.

Odlučio sam da je najbolja varijanta da se to riješi putem suda, i htio bih pokrenuti postupak o razvrgnuću suvlasničke zajednice. Kako je situacija papirnato čista oko tih omjera, zanima me je li mi baš neophodan odvjetnik kao subjekt koji će mi to riješavati, ili mogu sam pokrenuti postupak? Zanima me kakva je procedura oko tog? Kako se ta prijava pokreće, itd itd. Što se tiče informatičkog dijela, pismen sam i nisu mi strani bilo kakvi e-servisi za pokretanje istog, samo me zanima koja je točno procedura da sam to pokrenem? Ukoliko mi je neophodan odvjetnik, smijem li ja po završetku procesa tražiti da on, kao osoba koja je cijelo vrijeme osporavala tu diobu na prethodno opisani način, snosi troškove suda, a i sve prateće troškove koji su mene slijedili jer on nije htio pristati na bilo kakav prijedlog?

Kakva su moja prava ukoliko on bude usporavao proces svojim nejavljanjem/ne dolaskom na ročišta, i sličnim mogućim scenarijima?

koliki je otprilike rok za riješavanje takvih situacija?

Ukoliko netko ima nekakvu sugestiju, rješenje ili savjet, molim Vas da mi pomognete.

Hvala

A.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija