Jump to content

Buka s prometnice


SinišaZg

Preporučene objave

Poštovani, živim u naselju  čija je izgradnja završena prije oko 4 godine. Naselje ima trinaest zgrada, a ukupan broj stanova je oko 180. Naselje se nalazi u zapadnom dijelu Samobora, uz poznatu cestu „Betonku“ koja vodi prema Bregani. Prve zgrade su od ceste udaljene oko 50-ak metara, a u izgradnji je i nova zgrada koja je od ceste udaljena svega dvadesetak metara.

Između zgrada i ceste se nalazi travnata površina. Cesta je izgrađena prije više desetaka godina. Građena je od betona, a betonske površine su međusobno odijeljene procijepima. Pri vožnji automobilom po takvoj cesti stvara se izrazito jaka buka koja se širi prema naselju. U prometnim dnevnim satima, na balkonima zgrada koje su bliže cesti se ne čuje normalan ljudski govor, a najveći problem je neopisiva buka koja nastaje noću. Svaki prolazak automobila u noćnoj tišini po toj cesti daje dojam kao da cestom ide ogroman kamion.  Buka je prije svega uvjetovana oštećenjima betonske ceste, a ne od samih motora automobila. Noću se prozori obavezno moraju zatvarati jer buka onemogućava spavanje.

Život stanara u tom novom naselju je zbog buke izrazito umanjene kvalitete. Veliki broj ljudi je doselio u Samobor iz bučnog Zagreba radi mira i tišine.

Dio ceste „Betonke“ zapadnije od našeg naselja je prije par godina presvučen asfaltom i time je riješen problem buke.  Zna li netko kome se treba obratiti radi ovog problema? Gradu Samoboru? Hrvatskim cestama? Ili nekom drugome…

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija