Jump to content

Dozvola (dozvole) za dogradnju?


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas za savjet. Prema planu kuće, garaža i šupa spadaju pod stambeni prostor, a mi bismo na tom dijelu (srušili garažu i šupu, oko 30 m2) i napravili dogradnju, ispao bi kao mali stan (prizemlje i potkrovlje, oko 70 m2, visina kao preostali dio naše kuće). Koje nam sve dozvole trebaju? Što bi trebalo najprije učiniti? Koliko ćemo čekati na te dozole?

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Građevinsku nemamo, izgleda da je nismo ni dobili od bivšeg vlasnika kad smo je kupovali prije 20-ak godina. Prema planu iz katastra, šupa i garaža su ucrtane kao stambeni prostor (a možda smo mi to pogrešno interpretirali?!!)

Možda je ovako lakše: mi bismo srušili garažu i šupu (oko 26m2) koje su priljubljene uz kuću i na tom mjestu, u produžetku kuće dogradili 2-3 sobice (prizemlje oko 38 m2 + potkrovlje).

To nam je želja. Koje su daljnje procedure s ishođenjem dozvole?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od nekud treba krenuti, a premalo podataka. Ako je objekat ucrtan u katastarski plan zajedno sa dijelovima namijenjenim za redovitu uporabu obiteljske kuće ne znači da je to stambeni prostor.

Ako je ucrtan znači da postoji neka dokumentacija prema kojoj se je ucrtavanje izvršilo, a to bi trebalo biti u katastarskom uredu jer oni upisuju postojanje građevine.

Je li moguće da je kuća sagrađena prije 1968 godine?

Te podatke navodim iz razloga da u katastarskom uredu pokušate naći dokumente po kojima je upis izvršen. Izvadite i vlasnički list da vidite kakvo je tamo stanje.

Ali ako objekat nema građevnu dozvolu morati ćete postojeće stanje legalizirati. U svakom slučaju,za namjeravanu prigradnju trebate imati lokacijsku i građevnu dozvolu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija