Jump to content

Čudnovati zahtjevi prodavatelja nekretnine


Hanibal81

Preporučene objave

Agentica koja posreduje kod prodaje prenosi mi zahtjev prodavatelja da će mi dati tabularnu izjavu tek kada vidi sredstva na svom računu jer se prijenos vrši između dvije različite banke. E sad, nije mi jasno, ako su agentica i prodavatelj zajedno samnom u banci na šalteru i vide da djelatinca banke obavlja transakciju te izdaje potvrdu o plaćanju na njihov račun, čemu ova vizualna potvda, jel to uobičajeno? A ja sad moram čekat tabularnu dok to njemu ne sjedne na račun?

Drugi prijedlog je da dignem sve u gotovini i predam im je u banci i onda odmah dobijem tabularnu. Ali, pošto imam veći dio u eurima, da to ne konvertiram u kune, nego im dam u eurima; zar nije po zakonu da kupovina treba biti obavljena u kunskoj protuvrijednosti? 

Stvorena je atmosfera nepovjerenja jer su i u počecima pregovaranja imali neuobičajene zahtjeve (ne želi izradit energetski certifikat, al je ispalo da ga ipak ima; tražio kaparu od 35%, na kraju pristao na 5% nakon šta sam zaprijetio odustajanjem od kupnje).

Agentica mi se također čini neprofesionalna iako pripada licenciranoj agenciji (bar tako tvrde na webu).

Bio bi zahvalan na mišljenjima. Da odustanem i završim ovu višednevnu traumu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravio sam napomenuti da nikakav predugovor nismo ni stigli potpisati jer je prodavatelj odmah izašao s prijedlogom da potpišemo kupoprodajni ugovor čiji draft još nismo zaprimili. I mene zanima šta će točno pisati u njemu s obzirom na ovaj usmeni razgovor s agenticom. Koliko sam shvatio tabularna neće biti dio ugovora već poseban dokument koji ću dobiti tek kad on vidi da je novac njemu na računu. Mene zanima jesu li ovi prijedlozi prodavatelja uobičajena praksa i da li je tu nešto sumnjivo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Hanibal81 je napisao:

E sad, nije mi jasno, ako su agentica i prodavatelj zajedno samnom u banci na šalteru i vide da djelatinca banke obavlja transakciju te izdaje potvrdu o plaćanju na njihov račun, čemu ova vizualna potvda, jel to uobičajeno?

Po opisanom riječ je o paranoičnoj osobi koja ne vjeruje ničemu dok to ne dobije crno na bijelo pa je zato takav. Nije baš uobičajeno, ali je karakteristično kod starih ljudi da ne vjeruju potvrdama o provedenoj uplati i ostalih dokumenata dok ne odu na šalter i ne vide da im je novac sjeo na račun. Pogotovo ako nemaju m bankarstvo.

prije 1 sat , Hanibal81 je napisao:

Mene zanima jesu li ovi prijedlozi prodavatelja uobičajena praksa i da li je tu nešto sumnjivo?

Ovo s tabularnom je sasvim normalno jer je riječ o dokumentu na temelju kojeg se možete uknjižit pa se ne daje dok se ne dobiju novci. I ja da prodajem bih napravio tabularnu kao zaseban dokument i dao kupcu tek kad me isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija