Jump to content

Novi zakon o socijalnoj pomoći i uzdržavanje roditelja


rickyzg

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Moja majka prima socijalnu pomoć i rekli su joj da postoji novi zakon o socijalnoj pomoći gdje djeca moraju novčano uzdržavati roditelja ida mora potpisati neku formu da joj pomažemo sa 100 Kn da ne bi izgubila socijalnu, a to je zato jer ne možemo je uzdržavati novčano. Moja sestra i ja ne možemo je uzdržavati novčano jer sestra je podstanar, ima dvoje djece a ja sam  isto podstanar, student i privremeno sam odjavljen iz Hr. ali se još vodim na stanu od majke pa to oni vide kao problem. Stan od majke je socijalni stan, tako da je zaštićena najamnina. 

Rekli su joj ako djeca ne mogu novčano uzdržavati roditelja onda se mora potpisati jednostavnu formu da ja joj pomažem sa 100 Kn jer u protivnom moja majka može izgubiti socijalnu pomoć, a to je zbog toga jer sam još prijavljen na tu adresu, ali ne mislim se vračati u Hr. ali bih htio zadržati osobnu i zbog toga sam se privremeno odjavio a ne za stalno.

Majka mi je rekla  da je osoba iz socijalne je čak donijela nešto od pravnika da može izgubiti socijalnu osim ako se ne potpiše da joj barem netko pomogne sa 100 Kn. 

Nikako mi ne ide u glavu da  trebam izjaviti da ponekad  pomognem sa 100 Kn da bi moja majka nastavila primati socijalnu pomoć. Ako npr. netko može pomagati osobi sa socijalnoj zar ne bi ta osoba onda izgubila pravo na socijalnu?

Da li je to istina što joj govore iz socijalne, da postoji novi zakon i šta se da napraviti vezano za tu situaciju?

 

Srdačan pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija