Jump to content

rok za zaštitu dostojanstva (hitno!)


teddy75

Preporučene objave

Pozdrav, pratio sam dosad povremeno Vaš forum, pročitao mnogo korisnih informacija pa sam napokon odlučio i registrirati se na isti.

Naime, imam jedno važno pitanje. Dobio sam redoviti otkaz skrivljen ponašanjem radnika. Neću sada ići u detalje, reći ću samo da se radničko vijeće usprotivilo Odluci poslodavca jer taj otkaz pada na sudu, odnosno neutemeljen je i poslodavac bi svakako volio izbjeći sudski postupak, odnosno veoma bi volio da ja propustim neki od rokova. I to me dovodi do sljedećega: izračun roka za podnošenje Zahtjeva za zaštitu prava radnika.

Odluku o otkazu zaprimio sam putem pošte 02.09.2022. godine. Odluka je donesena 25. kolovoza 2022. godine, a poslana poštom 26. kolovoza.
Ja sam računao da rok od 15 dana ističe 17.09.2022. godine, odnosno do tog dana moram poštom poslati svoj odgovor. ALI sam dobio i (upitnu) informaciju da bi rok od 15 dana zapravo mogao početi teči već 26. kolovoza, odnosno na dan kad je pošiljka predana na dostavu, a što bi značilo da do 10.09.2022. moram poslati zahtjev, što meni nema baš smisla (ali ja nisam pravnik).
Na kraju Odluke o otkazu nalazi se uputa o zaštiti prava: ZAHTJEV SE PODNOSI U ROKU OD 15 DANA OD DANA DOSTAVE OVE ODLUKE.

Pa samo da provjerim: rok od 15 dana sigurno počinje teči tek na dan kada sam ja preuzeo Odluku o otkazu, odnosnoistu sam preuzeo 02.09. i imam vremena do 17.09.?

Unaprijed hvala na pomoći

uređeno: od Borbena7
Velika slova - smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u rok za zaštitu dostojanstva (hitno!)

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija