Jump to content

Kako do Hrvatskog državljanstva?


zoranp

Preporučene objave

Moja legica je izbjeglica iz BiH u Hrvatskoj je od 9.6. 1992 godine,boravila u Varaždinu 11 godina,organizirani smještaj u vojarni,sada je u čepinu u naselju prijateljstva 4 godine.Izjasnila se prije 10 godina da želi hrvatsko državljanstvo,u policiji rekli da ne može zbog organiziranog smještaja.Ima neograničenu prijavu boravka u hrvatskoj.

Što treba napraviti da bi dobila naše državljanstvo,odrekla bi se bosanskoga jer želi ostati ovdje živjeti.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavila sam pitanje zapošljavanja za izbjeglice pa su mi u Uredu za prog. i izbjeglice u Rijeci rekli da ne smiju raditi osim ako reguliraju svoj status kao ostali stranci znači radna ili poslovna dozvola. Čak mi je čovjek rekao da se trenutno radi na tome da će do kraja ove godine svi oni kojima je riješen smještaj u matičnoj državi vratiti se kući, a ostali da će biti dužni regulirati privremeni boravak u RH. Nije ni meni jasno jer u Zakonu o azilu piše da su stupanjem na snagu tog zakona izbjeglice stekli status azilanta, a samim time i mogućnost zapošljavanja. zakon o državljanstvu ne spominje izbjeglice kao kategoriju već je potrebno imati ispunjen neki od uvjeta npr. 5 godina neprekidnog boravka u RH. Probajte podnijeti zahtjev više nego ne nemogu vam reći. Tema je vrlo zamršena i delikatna i nitko se vjerovatno ne želi previše petljati u nju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija