Jump to content

Odbijen kredit u više banaka


sprajotti

Preporučene objave

Poštovani ako mi netko može pomoći sa nekim savjetom ili informacijom bio bih Vam zahvalan. Naime imam kredit u RBA banci gdje sam klijent cca 10 godina, zadnji reprogram sam radio za vrijeme korone kad sam stopirao na 3mj kredit, ukupan iznos je 147.000kn od čega je ostalo 122,000kn glavnice za isplatit cijelo vrijeme koristenja kredita sam uvijek sve na vrijeme plaćao, ratu na taj kredit imam 1660kn mjesečno a plaća mi je tada bila oko 4300kn. Isto tako imam Visa premium karticu s oko 12.700kn na rate i 7000kn jednokratno, što bih htio isplatiti sve skupa 19.700, i imam revolving mastercard u erste s 5000kn limita koje bi isplatio i ugasio karticu. Znači sve gore navedeno kredit, visa, master sve bih isplatio i treba mi oko 140,000kn. Odbili su me u ADDIKO  banci iako je prosao kredit na iznos od 20.700e na 10god, s istom skoro ratom, i nisu mi naveli razlog iako sam pitao zašto, (nude mi da čekam do 1.10 pa da priča taj s šaltera s reg,direktorom i da mi se odobri) Išao u matičnu RBA gdje sam klijent 10god i sve redovan, i odbili me tamo isto mi nisu naveli razlog, i ispada da je bolje sad da ja ne plaćam ništa od toga kao do sada što sam plaćao nego da me blokiraju te će mi moći uzeti samo 1/4 svake plaće i meni će ostati više gotovine za život nego sada. Jedinu neurednost sam imao kod Visa premium prošle godine u 8mj jer sam kasnio račun i rekli su da ću biti godinu dana u HROKu, i da se nakon toga čisti. I evo odbijen u 2 banke već gdje mi ne kazu zasto kad ih pitam. A sada imam plaću 6500kn radim u velikoj firmi s preko 1000 zaposlenih firma radi odlično i sve, jedino što mi pada na pamet je to da je radi toga što je firma uzela onu pomoć za vrijeme korone, iako ja tada nisam radio u toj firmi, sad radim već 7mj i imam ugovor na neodređeno, a kada sam imao na određeno su mi u banci rekli kad dobijem na neodređeno da ću moći.  I sad me redom odbijaju. Poslao sam HNBu mail gdje sam opisao sve i molim za pomoć ili ću imati dvije opcije ne plaćati praviti se lud i pustit da me blokiraju prvi put u životu jer mi ne žele pomoći da pošteno vratim sve. Hvala svima 

uređeno: od Borbena7
Naslov - velika slova; Nepotrebno komentiranje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Odbijen kredit u više banaka
prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Nažalost, nisu Vam dužni obrazložiti zašto Vas odbijaju, kao što Vam nisu ni dužni "pomoći".

Ako se zahtjev za kredit odbije na temelju podataka iz dostupnog kreditnog registra, vjerovnik je dužan smjesta i besplatno obavijestiti potrošača o tim informacijama i o pojedinostima kreditnog registra iz kojeg je pribavio informacije.
 

Koliko piše dužni su obrazložiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija