neksi5 objavljeno: 21. rujan 2022. Dijeli objavljeno: 21. rujan 2022. pozdrav, ovršenik od imovine koliko mi je poznato ima nekretninu, brod i automobil. Može li se temeljem EON jednim prijedlogom pokrenuti sudska ovrha na svoj toj imovini (pa onda sud razdvaja postupke)? Može li se uz te predmete EON-om tražiti i ovrha na računima? unaprijed zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 21. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2022. U kojoj zemlji je ovršenik? S kakvom ovršnom ispravom raspolažete? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neksi5 odgovoreno: 21. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2022. prije 1 sat, Borbena7 je napisao: U kojoj zemlji je ovršenik? S kakvom ovršnom ispravom raspolažete? ovršenik je u HR, nekretnina, brod i automobil su prema podacima iz zk, registra plovila i MUP-a u HR. Ovršna isprava je izjava o priznanju duga s ovršnom klauzulom koju je solemnizirao njemački notar. i sad se čeka da njemački notar izda EON. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 22. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 17 sati , neksi5 je napisao: Može li se temeljem EON jednim prijedlogom pokrenuti sudska ovrha na svoj toj imovini (pa onda sud razdvaja postupke)? Ne. prije 17 sati , neksi5 je napisao: Može li se uz te predmete EON-om tražiti i ovrha na računima? Ne. prije 16 sati , neksi5 je napisao: ovršenik je u HR Kolika je glavnica ovog duga? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neksi5 odgovoreno: 22. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. @Borbena7 možete mi molim Vas pojasniti zašto ne? Nigdje u OZ ne nailazim na prepreku da se EON-om ne bi mogla tražiti ovrha na svim ovim predmetima? Glavnica je cca 120.000 EUR Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 22. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 10 minuta, neksi5 je napisao: možete mi molim Vas pojasniti zašto ne? Nigdje u OZ ne nailazim na prepreku da se EON-om ne bi mogla tražiti ovrha na svim ovim predmetima? Čl. 5. OZ-a. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neksi5 odgovoreno: 22. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 4 minuta, Borbena7 je napisao: Čl. 5. OZ-a. znači da ja mogu predložiti više predmeta ovrhe (npr. nekretnina, automobil, brod), a tek ako ovršenik tome prigovori, ovrha se može ograničiti na samo neki/e predmet/e? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 22. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 2 sati , neksi5 je napisao: znači da ja mogu predložiti više predmeta ovrhe (npr. nekretnina, automobil, brod), a tek ako ovršenik tome prigovori, ovrha se može ograničiti na samo neki/e predmet/e? Rekoh, ne. Ima tu puno zakonskih zapreka zašto je moj odgovor negativan. Eto tako npr. imate i čl. 80. b. OZ-a. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neksi5 odgovoreno: 22. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 16 minuta, Borbena7 je napisao: 80. b. OZ-a. pa ok, to neka ocjenjuje sud. Ali svejedno mi nije jasno zašto ne bi bilo moguće tražiti ovrhu na više predmeta istodobno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 22. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 6 minuta, neksi5 je napisao: Ali svejedno mi nije jasno zašto ne bi bilo moguće tražiti ovrhu na više predmeta istodobno. Možete Vi tražiti što god želite, ali ćete sa rješenjem biti odbijeni i ništa nećete postići osim što ćete upoznati ovršenika sa svojim namjerama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neksi5 odgovoreno: 22. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. Mogu li vas ljubazno zamoliti da mi objasnite zašto bi mi prijedlog bio odbijen ako na temelju ovršne isprave jednim prijedlogom tražim ovrhu na više predmeta? osobito s obzirom da je moja tražbina u svakom slučaju veća od vrijednosti ovršenikove imovine? Stvarno pokušavam shvatiti što mi pokušavate reći, ali mi i dalje nije jasno. hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 22. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2022. prije 23 minuta, neksi5 je napisao: Mogu li vas ljubazno zamoliti da mi objasnite zašto bi mi prijedlog bio odbijen ako na temelju ovršne isprave jednim prijedlogom tražim ovrhu na više predmeta? Nema smisla da se ponavljam. Pročitajte još jedanput npr. čl. 80. b. OZ-a s naglaskom na st. 3. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.