Jump to content

Testiranje za sudskog savjetnika


horortv

Preporučene objave

Ja sam bila na testiranj za ss na županijskom sudu, pretpostavljam da je isto. Bio je pismeni dio - organizacija pravosuđa, ZUP i ZUS i tak nešto slično, te drugi dio kazneno, budući su trebali savjetnika u kaznenom. Poslije toga smo išli na Zavod za zapošljavanje na "psihotest" - test inteligencije. Na kraju, dok to ocijene, za dan dva usmeni, no to je bilo tipa: zašto želite raditi baš to, gdje ste do sada radili i sl. motivacija. Na kraju je izbor ipak bio po "višoj političkoj vezi".

 

Sve u svemu, nakon završenog fakulteta, položenog pravosudnog, neki ljudi još uvijek smatraju da nemamo dovoljno znanja pa nas trebaju testirati. A ionako završi kao da toga ni nema. Samo te/me muči psihički pritisak. Kao vi ste sve to završili, položili pa sad imate znaja. A pitaju samo teoriju i to tešku teoriji, dosta opširna pitanja. Pa pismeni je trajao malo manje od tri sata.

 

Ja sam neki dan saznala da sam bila naj u svim tim dijelovima (ne da se hvalim), ali je upao netko tko je bio "jači u pravu" po drugoj liniji.

sad sam im zahvalna, imam super posao - ne na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravno je bilo na zaokruživanje dosta pitanja, tipa Metelko na faksu (to mi je kolega sastavljao koji je bio sa mnom na godini, sada radi u uredu državne uprave), a kazneno opisno oko 12 pitanja sa podpitanjima - piši sve što znaš. Ali to sve ovisi o sastvaljaču pitanja, jer koliko sam shvatila u tome imaju odriješene ruke.

 

Naši su bili među prvima tako da nisu znali otkud početi, ali bilo je OK. Dali su si truda!

 

Sretno! :wavey:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija