Jump to content

Žalba na odluku o pričuvi


Renata Frascassi

Preporučene objave

Prijateljica mi se izjadala da će sljedećih petnaest godina morati plaćati pričuvu od 2700 kuna, jer je tako odlučila kuća u kojoj živi. Elitna adresa, neki stanari jako dobrostojeći no ne i moja prijateljica. Ona živi isključivo od svoje plaće i sada bi trebala sljedećih petnaest godina odvajati više od trećine svoje plaće za obnovu fasade, krova, sanacije podruma i okućnice (navodno sve to ulazi u plan obnove zbog kojega se diže kredit koji nameće spomenutu visinu pričuve). Mislim da ulijeće u tešku obavezu za koju nema stvarne potrebe (kuća je u relativno dobrom staju, ne radi se ni o kakvoj zapuštenoj ruševini i meni se čini da je veliki dio tih "radova" isforsiran). Isto tako, čini mi da  spomenuti "dobrostojeći" stanari koji vode cijelu akciju zapravo žele doći do njenog stana jer će na kraju biti prisiljena stan prodati (već više puta su je pitali da li im želi prodati stan). Dakle, čini mi se da se možda radi čak i o manipulaciji troškovnicima kako bi ju se prisililo na prodaju stana. Moje je pitanje: kako da se obrani od takvih manipulacija?

 

Molim da se ne pozivate na odredbu o tome da 51% stanara donosi odluku za sve ostale budući da sam naišla na sljedeće tumačenje: " suvlasnici koji se protive imaju pravo tražiti od suda da svojom odlukom odredi stvaranje primjerene zajedničke pričuve ili primjereno povećavanje, odnosno smanjivanje te pričuve koju je odredila većina. Pritom sud prilikom određivanja pričuve, osim o predvidivim troškovima, vodi računa o imovinskom stanju svih suvlasnika."

 

Dakle, budući da se radi o povećanju pričuve za više od 60% da li moja prijateljica može potražiti zaštitu suda u svezi smanjivanja pričuve i tzv. radova koji se planiraju izvesti na razumnu mjeru? Jako sam zabrinuta zbog nje. Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija