Jump to content

Prava vezano za rad na polovicu punog radnog vremena

cvmarija

Preporučene objave

Pozdrav,

Od 1.11.21 radim na polovici punog radnog vremena zbog djeteta sa težim smetnjama u razvoju. Tek sam ovaj mjesec saznala da me poslodavac na mirovinskom prijevio na 4h a ne na 8h. Time sam bila uskračena za krivo računati godišnji, bonuse i naravno staž. Moje pitanje glasi kome se obratiti? Da li hzzo daje zaostatke s obzirom da im nije slana moja platna lista s kojom bi dobivala veći iznos od hzzoa. Plaća bez bonusa, poreza, zdravstvenog iznosi oko 4000kn.

Oni su potpisali da su zaprimili od hzzoa moje rješenje jer hzzo šalje poslodavcu, korisniku i ima u pismohrani. Taj dokument se potpisuje poštaru po primitku jer je povjerljiv. Naknadno su poslali mirovinskom objašnjenje, sve platne , liste i moj ugovor koji sam potpisala na 4h. Ja do neki dan nisam ni znala svoja prava i da to tako ne ide. Zar nebi netko u hzzou trebao provjeravati neuke poslodavce koji rade štetu nama neukim ljudima kojima je država omogučila to pravo. Da li postoji pravna osnova da tražim od hzzoa ili poslodavca svoja prava zaostatkom?

Lijep pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija