Jump to content

Kako dokazati boravak u Hrvatskoj


Hrženica

Preporučene objave

Poštovani,supruga ima problem sa dobivanjem stalnog boravka jer joj nisu udarili štambilj na granici kad se vraćala u Hrvatsku i smatraju da je prekoračila onih 4 mjeseca neprekidno kako piše u zakonu iako je bila svega oko 3 mjeseca neprekidno.Sad je MUP traži da dostavi dokaze da je boravila u Hrvatskoj u to vrijeme.Pošto nije radila u to vrijeme već je bila na zavodu za zapošljavanje,kako može dokazati da je boravila u Hrvatskoj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaže da je dala putovnicu policajcu na Macelju kad je sišla s autobusa,ali ne zna da li su joj skenirali.To je bilo u veljači 2018.Oni tvrde da se vratila tek u 10. mjesecu što ne odgovara istini,pošto je već u 5. mjesecu 2018. počela raditi u Valamaru na Rabu.Znači u inozemstvu je boravila od 27.11.2017. pa do polovice veljače 2018.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Išla je u 10.mjesecu na jedan dan u Sloveniju pa joj valjda na izlazu iz Hrvatske nisu skenirali,a na ulazu jesu.Mislim da bi dobar dokaz boravka bio i ugovor koji je potpisala na Rabu u Valamaru u 5. mjesecu i sve isplatne liste od svibnja do listopada 2018.Samo nema dokaza od 18.2. do svibnja.Hvala ti na brzim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Baš su traljavi, nama se dogodilo isto, izgubili 2 tjedna tako jer nisu skenirali ni štambiljali putovnicu na ulasku. I to sreća samo 2 tjedna.

Za dokaz, da li bi možda prihvatili poruke na WhatsAppu ili emailove s datumom iz kojih se po kontekstu vidi da se vratila, fotografije ako ima negdje na Facebooku ili slično, s datumom i lokacijom? Gdje je razgovarala o povratku, ili imala dogovore s ljudima lokalno. Možda i svjedok koji zna o tom njenom putovanju, možda može kod javnog bilježnika dati izjavu.... Je li bila kod doktora, zubara u to vrijeme nakon što se vratila? Ili ako je radila test korone da bi prešla granicu. Nije baš službeni dokument, ali možda ako imate tako nešto bilo šta. U Americi da dokaz valjanosti braka navodno gledaju recimo da li ima zajedničkih slika na Facebooku. Ili ako je kreditnom karticom plaćena cestarina na datum povratka? Probajte bilo šta takvo skupiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila je kod doktora i doktor je isprintao sad taj dokument.Nadalje,potpisala je ugovor u radu u Valamaru na Rabu,to isto imamo opet sa datumom prije nego što oni tvrde da se vratila u državu,zatim platne liste od 5. do 10. mjeseca...Znači mi sad moramo odgovarati radi likova koji ne skeniraju putovnice na granici i umalo ostati bez neograničenog boravka .A ovi bi isto mogli pogledati jel možda čovjek radi  za to vrijeme,a ne samo skeniranja gledati.Da ne kažem da se odgovor na zahtjev čekao 1 godinu.Kolko se onda za državljanstvo čeka odgovor nakon zahtjeva,5 godina?Hvala lijepo na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za državljanstvo su mi rekli u MUP-u da se između 1 i 6 godina čeka. 

Za stalni boravak su mi bili rekli u policiji "najmanje 6 mjeseci", a u MUPu "najmanje godinu dana". 

 

 

Sretno! Stvarno se nadam da će vam odobriti stalni boravak uskoro, jako je frustrirajuće da uz već previše restriktivna pravila o izbivanju i duge periode čekanja, još na to zakompliciraju vlastitim greškama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija