Jump to content

Zamjena za djelatnika na bolovanju

MarinaVB

Preporučene objave

Poštovani, imam situaciju da sam prve dvije godine dobivala ugovore na određeno, a onda sam dobila ugovor kao zamjena za kolegu na bolovanju. Zanima me da li ti ugovori na određeno i taj ugovor za zamjenu čine jedan kontinuitet (u smislu neprekidnog rada preko 3 godine u mom slučaju) ili kada sam dobila ugovor za kolegu na bolovanju sam na neki način prekinula dotadašnji kontinuitet ugovora na određeno i počela "ispočetka" s novim ugovorom?

Sa svim tim ugovorima radim sve skupa preko 3 godine.

Unaprijed hvala na odgovoru

Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Borbena7 je napisao:

Ne, jer se radilo o zamjeni za odsutnog djelatnika.

Ako sam dobro razumjela, kada se dobije ugovor kao zamjena za nekoga, to znači da se kreće od početka? Taj ugovor se ne vezuje vremenski za ugovore na određeno prije? Jer moj ugovor na određeno je trajao do kraja mjeseca, a ovaj kao zamjena je počeo vrijedit 12 dana nakon idućeg mjeseca (31.3 pa od 12.4.) s tim da tih 12 dana nisam prestala raditi niti sam bila odjavljena.

prije 20 sati , MarinaVB je napisao:

Taj ugovor se ne vezuje vremenski za ugovore na određeno prije?

Ne vezuje se, jer je u pitanju privremena potreba za radnikom tj. do povratka drugog radnika, a ne zato što stvarno ima potrebe za novim, dodatnim radnikom na neodređeno radno vrijeme. Ovdje je u pitanju objektivan razlog zbog kojega je potreba za obavljanjem posla privremena.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija