Usernamekorisnik objavljeno: 30. rujan 2022. Dijeli objavljeno: 30. rujan 2022. (uređeno) Poštovani, radim u firmi 5 godina(ugovor na neodređeno). Iskoristio sam 20 dana godišnjeg odmora, i dao otkaz(na otkaznom roku sam još 15 dana), ali mi sad iz firme javljaju da ja nisam imao pravo na 20 dana nego na 15 dana. Mene zanima da li je to točno, i da im sad moram vratiti tih 5 dana? Uz to, zanima me da li bih ja do 15.10. trebao imati fond sati koji je 8*radni dani(što bi ispalo 80 sati)? uređeno: 30. rujan 2022. od Usernamekorisnik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 30. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2022. prije 3 sati , Usernamekorisnik je napisao: ali mi sad iz firme javljaju da ja nisam imao pravo na 20 dana nego na 15 dana. To su izračunali razmjerni dio godišnjeg odmora na koji imate pravo? prije 3 sati , Usernamekorisnik je napisao: Mene zanima da li je to točno, i da im sad moram vratiti tih 5 dana? Temeljem čega ste išli na godišnji odmor? Odluka poslodavca? I da li je naveo ova potraživanja u odluci o prestanku radnog odnosa s kojom je utvrdio Vaša ostala prava i obveze? prije 3 sati , Usernamekorisnik je napisao: Uz to, zanima me da li bih ja do 15.10. trebao imati fond sati koji je 8*radni dani(što bi ispalo 80 sati)? Dužni ste raditi prema još uvijek važećem ugovoru o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Usernamekorisnik odgovoreno: 30. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2022. (uređeno) Da, kažu po članku 78. ZOR-a. U odluci za godišnji odmor piše da imam 20 dana za koristiti, 10 dana fiksni datum, a 10 dana u dogovoru s poslodavcem. Odluku o prestanku radnog odnosa nisam dobio, dogovor je bio samo otkazni rok u trajanju od mjesec dana. Shvaćam da trebam raditi, ali fond sati do tog datuma bi trebao biti 80 sati, koliko sam ja shvatio, a ja ih imam 110 uređeno: 30. rujan 2022. od Usernamekorisnik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 1. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2022. prije 23 sati , Usernamekorisnik je napisao: Odluku o prestanku radnog odnosa nisam dobio, dogovor je bio samo otkazni rok u trajanju od mjesec dana. Trebali ste dobiti pisanu odluku. Tražite je. Pa neka u njoj navede svoja potraživanja i Vaša prava, odnosno obveze. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.