manubrey objavljeno: 2. listopad 2022. Dijeli objavljeno: 2. listopad 2022. (U tekstu nadalje pišem u prvom licu, ali imam jednako starog brata koji sa mnom prolazi kroz sve) Imam 20 godina i živim sa roditeljima, u kući očevih roditelja. Otac se od mog rođenja pravi da ne postojim (dakle financijska podrška - ništa, emotivna podrška - još manje), i smije mi se u lice kada kažem da ima obaveze koje, kao otac, treba izvršavati. Htio bih ga, sudski prisiliti da me uzdržava, jer sam u situaciji kao da nemam oca, jedino što, nažalost, moram živjeti s njim, i gledati njegovo neprestano opijanje uz tešku ovisnost o cigaretama (zabilježeno uz mnoštvo fotografija kroz duže vrijeme u kojem je prikazano okruženje (ne on) u kojem se opija i puši, prizori iz pakla). Dakle tužno, ali radije bih da ga nema. Moja majka se u strahu od izbacivanja iz kuće, kada god dođe do neke razmirice, svaki puta prikloni svome mužu (nekada me zna, da se ne bi zamjerila mužu, i ignorirati u potpunosti, prolaziti kraj mene kao da ne postojim i jednostavno JAKO boli taj nedostatak zdrave atmosfere u obitelji, ali to je druga tužna priča na koju ne bih stavljao previše fokusa - zasad). Svako sam ljeto od 17 godine radio u slobodno vrijeme pokušavajući nadoknaditi financijski manjak (majka radi za minimalac), ali to jednostavno nije dovoljno. Nemam vozačku, iznimno rijetko idem van, i luksuzom smatram odlazak frizeru jednom u dva-tri mjeseca (ako i toliko) (IZRAZITO poražavajuće, nedostojno čovjeku). Faks mi je bijeg od realnosti, ali mi je cijelo vrijeme mač nad glavom koji me tjera da položim sve u roku (zasad prilično uspješno), jer ne znam kako bih inače plaćao školarinu. 90% posto stvari koje imam (odjeća, tehnologija), sam si sam priuštio sa svojih <150 dana rada kao učenik/student (drugi troše na luksuz, ja na hranu i osnovne stvari za studiranje) i sa stipendijom za uspješne studente (jedan brat) (za stipendiju za studente slabijeg socio-ekonomskog stanja nisam, na papiru, u dovoljnom siromaštvu - Bože ima li te?). Ima li smisla tražiti i što, ili mi krovom nad glavi (otac) pruža dovoljno, jer je za izgubljenu mladost već kasno? Zanima me što mi je najpametnije činiti i koliko bi eventualni pravni postupak trajao jer meni treba pomoć i rješenje danas, a ne za recimo dvije godine i vrijedi li uopće išta poduzimati ili se pomiriti sa sudbinom? Napomena: ovih par redaka je premalo da opišem svoje nezadovoljstvo trenutnim životom (zahvaljujući ocu), a sama pomisao da nemam druge opcije nego živjeti s njime mi izaziva mučninu i sumnjam da bi ijedna eventualna naknada popravila situaciju, čak sam duboko uvjeren da bi dodatno (ako je to uopće moguće) narušila atmosferu u zajednici ljudi koja nije dostojna imena obitelj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 3. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 3. listopad 2022. Ne, nemate osnovu za sudski postupak protiv svog oca. Ne bi bilo loše malo porazgovarati sa obiteljskom liječnicom vezano za svoje nezadovoljstvo i priličnu količinu ogorčenosti... vas 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
manubrey odgovoreno: 3. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 3. listopad 2022. Mislio sam da je zakonska obaveza roditelja uzdržavati svoje punoljetno dijete koje se obrazuje do navršene 26. godine. Očito da s pružanjem krova nad glavom (tehnički on ništa ne pruža jer kuća nije njegova) svaka obaveza kao roditelja prestaje... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 4. listopad 2022. Roditelji Vas uzdržavaju sukladno svojim mogućnostima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.