matapata objavljeno: 4. listopad 2022. Dijeli objavljeno: 4. listopad 2022. Pozdrav! Zanima me jedna specificna situacija oko ostvarivanja prava na stari godisnji. Naime, situacija je sljedeca: na porodiljni se otislo 7.6.2022., i povratak na posao bi trebao biti 2.7. sljedece godine. Prema svemu dosad procitanom, neiskoristeni godisnji iz 2022. bi se trebao iskoristiti do 30.6.2023., ali buduci da porodiljni istice nakon tog, da li to znaci da su dani godisnjeg propali, ili se mogu iskoristiti? Ako se ne mogu iskoristiti nakon isteka cijelog porodiljnog, da li se porodiljni moze prekinuti u nekom trenu, iskoristiti godisnji i onda ponovo nastaviti s porodiljnim? Ali cini mi se da u toj situaciji pada iznos naknade jer se ona racuna po djetetovoj dobi :/ Ne znam koja je tu najbolja opcija za napraviti :( Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bonaparte odgovoreno: 10. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2022. Dana 04. 10. 2022. u 16:06, matapata je napisao: bi se trebao iskoristiti do 30.6.2023., ali buduci da porodiljni istice nakon tog, da li to znaci da su dani godisnjeg propali, ili se mogu iskoristiti? Dobar članak zakona ste čitali, ali ga niste pročitali do kraja Čl. 84., st.5 - ako ga ne možete iskoristiti do 30. lipnja 2023. godine (a ne možete jer ste na porodiljnom), onda ga morate iskoristiti do kraja 2023. godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
matapata odgovoreno: 18. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 18. listopad 2022. Hvala! Bilo mi je upitno to znacenje "nemogucnosti koristenja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.