Jump to content

Pravo na rad preko student servisa


BreakingTheLaw

Preporučene objave

Pozdrav,

studirala sam četiri godine na integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju (dvaput prvu godinu, jednom drugu i jednom treću), ispisala se i upisala drugi preddiplomski na kojem sam treća godina. Dakle, ovo mi je sedma godina studiranja ukupno. Na ISSP piše da nemam pravo na studentski rad jer studiram predugo. U Zakonu o obavljanju studentskih poslova piše da pravo na sklapanje ugovora ne može biti duže od dvostrukog vremena trajanja studija na prvoj i drugoj razini. Prva razina bi valjda bila preddiplomski, a druga diplomski studij. To znači da na integriranom studiju pravo na sklapanje ugovora traje 10 godina (ako studij traje 5), a na preddiplomskom 6 godina (ako studij traje 3).

Ako dobro razumijem, u mom slučaju vrijeme trajanja studija se odnosi na trenutni studij (3 godine), ali u trajanje prava na sklapanje ugovora se računa vrijeme studiranja i jednog i drugog studija, što bi značilo da su studiji iste (prve) razine.

Moje pitanje je: postoji li neki zakon u kojem piše da se prva, druga i treća godina integriranog studija u ovakvom slučaju tretiraju kao prva razina studija? Nije mi jasno kako sam, dok sam studirala integrirani studij, imala pravo na studentski ugovor 10 godina (nije bilo podjele na prvu i drugu razinu studija), a sada, na preddiplomskom drugog faksa se taj prošli integrirani studij ipak dijeli na prvu i drugu razinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija