Jump to content

Prijava boravišta


janice11

Preporučene objave

prije 3 sati , janice11 je napisao:

Podstanar sam, ali vlasnik ne želi da me prijavi zbog poreza, a nemamo ni ugovor o najmu. Koliko iznosi godišnje taj porez na 400 eur pa bi i sama platila samo da me prijavi ili može li me prijaviti samo da imam privremeno boravište na toj adresi nekoliko mjeseci kao prijateljica što i jesam?

Može Vas prijaviti sa prebivalištem ili boravištem i to bez ugovora o najmu, a samim tim i bez plaćanja poreza.

prije 23 minuta, janv je napisao:

I mene zanima slično: zbog posla ću biti do Uskrsa u Rijeci, stanovat kod prijatelja pa može li mi prijavit boravište bez da sklapamo ugovor o najmu i sl. jer ionako ću stanovat kod njega prijateljski nekoliko mjeseci? 

Može. Prijavite prebivalište, također bez ugovora o najmu i bez obveze plaćanja poreza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima !                                                                                                                                                   Imam nekoliko pitanja vezano za prijavu boravišta kad to traži gazda kod kojeg bi bio podstanar u Zagrebu.

Jedno vrijeme bio sam podstanar u Zagrebu i vlasnici sobe koju sam iznajmio nisu tražili prijavu ni boravišta ni prebivališta.

Zanima me inače živim u Rijeci da sada u dogledno vrijeme ponovno iznajmim sobu u Zagrebu, jer sam u u jednom oglasu vidio da piše "za 1 godinu potrebna je prijava". Sad me zanimaju neke stvari boravište ili prebivalište, pretpostavljam da se radi o boravištu (neka me netko ispravi ako griješim) koliko ja znam prijava boravišta može biti maksimalno 2 godine i kod nje se ne treba raditi nova osobna iskaznica, ali da li se dobiva neki dokument o toj prijavi boravišta i gdje se to evidentira ?

2.pošto mi je trenutno prebivalište u Rijeci, a primam "Doplatak za pomoć i njegu" zbog trećeg stupnja invaliditeta u punom iznosu od bivših 600 kuna, da prijavim boravište u Zagrebu na bivšem "socijalnome" ne znam kako se po novome zove dali "centar za rad" ili kako već, su mi rekli da doplatak ne bih izgubio jer se ono prenosi na novu adresu i jako me zanima u slučaju prijave promijene boravišta u Zagrebu dl li bi moja obitelj koja živi u Rijeci izgubila pravo na subvencije koje pokriva "Grad Rijeka" u stanu u Rijeci (voda, plin, odvoz smeća) koje sada prima na račun moga doplatka za pomoć i njegu pošto bi mi bilo boravište u Zagrebu ? Bio bih vrlo zahvalan da mi netko ako zna odgovor na moja pitanja odgovori ili me uputi kome da se obratim za odgovore na njih !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 30. 08. 2023. u 22:21, Veliki gložac je napisao:

dl li bi moja obitelj koja živi u Rijeci izgubila pravo na subvencije koje pokriva "Grad Rijeka" u stanu u Rijeci (voda, plin, odvoz smeća) koje sada prima na račun moga doplatka za pomoć i njegu pošto bi mi bilo boravište u Zagrebu ? 

Za odgovor na ovo pitanje potreban je uvid u sadržaj odluke s kojom Vam je priznato ovo pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Borbena7Hvala  puno na odgovoru ! 😉 Čuo sam telefonski se sa pravnicom koja radi u "Grad Rijeka" koje odobrava te subvencije. Odgovor je bio da bi mi one prilikom boravka u Zagrebu  dakle te subvencije bile "zamrznute"  privremeno ili trajno. Privremeno ako bih se vratio u Rijeku prijavom na "Grad Rijeka" mogao bih ih ponovno onda aktivirati, međutim ako bih trajno ostao u Zagrebu više ne bi moja obitelj imala pravo na njih, ali kako imam i sina s također poteškoćama invalidnosti da ih moja obitelj preko njega može pokrenuti za obitelj u Rijeci, dok bi meni bila "zamrznuta" privremeno ili trajno ovisno da li bi se iz Zagreba vratio nakon nekog vremena ili ostao trajno u njemu.

Evo taj slučaj je riješen. Hvala svima koji su mi svojim savjetima pomogli na ovim forumu !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija