Rio180 objavljeno: 5. listopad 2022. Dijeli objavljeno: 5. listopad 2022. Postovani pozdrav, Vec dosta puta ste mi pomogli pa se nadam da cete i sada. Zanima me treba li osoba imati zavrsenu skolu za elektricara ako zeli otvoriti jdoo za elektricarske radove (postavljanje satelitskih antena, postavljenje interneta)? Znam da se obrt ne moze otvoriti jer se nema ta skola. Kolika su sveukupna mjesecna davanja (placa, doprinosi, davanja prema drzavi)? Znaci koliko se obavezno mora imati na racunu za zadovoljiti sve za taj mjesec? Ima li osoba mlada od 30 godina nekakve povlastice da su mu npr mjesecna davanja manja? Nadam se brzom odgovoru. Lijep pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 5. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 5. listopad 2022. 1) Da 2) 2.451,8 kn iznose davanja za doprinose, a plaću si ne morate isplaćivati ako ne želite te možete samo plaćati doprinose (pretpostavka da živite u Zagrebu, da nemate nikoga na poreznoj kartici i da je prijava napravljena na bruto 1 direktorski minimalac od 6.200 (zaokruženo). Ukoliko si želite isplaćivati plaću, onda vam treba 7.223 kn, a neto plaća bi bila 4.733,44 kn. 3) Da. Ne morate plaćati doprinos za zdravstveno ako ste mlađi od 30. Uvjet je da vam to bude prvi ugovor s poslodavcem što i hoće jer je nova firma. Preporučam da si pogledate poticaje za samozapošljavanje što bi vam moglo dosta olakšati. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rio180 odgovoreno: 5. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 5. listopad 2022. Hvala puno na odgovoru. Znaci nema nikakve sanse da osoba otvori takav jdoo ako nema zavrsenu skolu za elektricara? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.