Jump to content

prodaja zemlje


anonimno

Preporučene objave

zelim prodati kucu i zemlju u hrvatskoj a zivim u inozemstvu. nasla sam kupca, dogovorili smo se o cijeni. on je sastavio ugovor u kojemu je jedna provizija da prodavatelji dopustaju kupcu da bez bilo kakvog daljeg pitanja ili privole na temelju ugovora dozvoli uknjizbu prava vlasnistva na nekretninama u zemljisnjim knijgama u svoju korist i na svoje ime. Ugovor kaze da su stranke suglasne da ce kupac ispatiti pun iznos nakon sto izvrsi uknjizbu prava vlasnistva a time ce stjeci uvjet za kredit. da li je to normalna provizija u ugovoru. moze li se desiti da kad se kupac registrira kao vlasnik, da on moze raspologati imovinom kako hoce cak i da ne isplati kupoprodajnu cijenu? kako sam ja kao prodavatelj zasticena? isto tako, ovaj ugovor ne kaze nista o kapari i roku isplate cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zvuci nepovoljno po vas i nije uobicajen ugovor, ni u slucaju kada kupac mora dignuti kredit.

Kada se kupac registrira kao vlasnik, on moze raspolagati imovinom kako hoce, a vama preostaje da ga tuzite...

Stavite i kaparu i rok isplate cijene. Ne stavljajte klauzulu o uknjizbi na ovaj nacin, vec tek po isplati novca.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja baka je tako prevarena, tip se uknjižio prije 8 mjeseci ,a da nije platio ni lipice i sada nas ne poznaje, a ni preporučenu poštu ne preuzima.

Neka prvo plati, a onda neka se uknjiži. Zašto vi njemu morate vjerovati na riječ,a on vama ne? Na kraju nekretnina neće pobječi, a novac "ima krila".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije istina da banka (bar one koje sam ja kontaktirala) nece dati kredit ako kupac nije upisan u ZK. Pa tko bi onda prodavao?!

Banka trazi da bude upisana hipoteka prije isplate novca. Hipoteku na vasu nekretninu bi upisala na temelju ugovora o kreditu, koji biste i vi trebali potpisati (tim ugovorom o kreditu vi biste dopustili da se upise hipoteka, a kupac je odgovoran za vracanje novca (kojeg ce vama isplatiti)).

Ne dajte se muljati :-) .

Sto se tice kasnije uknjizbe, uz tu stavku koju ste naveli:

Zar nije dovoljno da ugovor kaze da od trenutka primitka novca od strane prodavatelja vlasnistvo se prenosi sa prodavatelja na kupca?

po isplati novca, vi biste jos kupcu trebali potpisati tabularnu izjavu (i nju trazi ZK sud). Tabularna izjava je upravo jedna od zastita prodavatelja, tj. vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupac vam je najvjerovatnije neki prevarant ne potpisujte to ni za živu glavu bez obzira kako je on slatkorječiv i simpatičan.On vama pare vi njemu poslije zemlju.Oče on dizat kredit nije vaš problem.Vaš problem je da dobijete pare stavite na račun u banci i da odete sa kupcem u javnog bilježnika i potpišete kupoprodajni ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupio sam nekretninu, prodavatelj je bio iz inozemstva. Nekretninu sam kupovao na kredit. Banka trazi da hipoteka glasi na nju (banku), a ne na kupca. Tek isplatom cijele svote (kad se dobije kredit) prodavatelju, i onda, tabularnom izjavom kojom prodavatelj dopusta upis prava vlasnistva (to naravno NECETE potpisati ako niste dobili SAV novac), kupac moze upisati sebe kao vlasnika, dok postojeca hipoteka (banka) sada ostaje na - njemu. Mozda izgleda komplicirano, ali tako se mora napraviti. Ni za zivu glavu ne potpisivati nesto sto vam on predlaze. Cista laz je da to banka trazi. I jos jedna stvar, ne znam jesam li ja bio tek - fer, ali cijeli posao sam odradio sam, na prodavatelju je bilo tek doci potpisati - predugovor, te ugovor, i staviti lovu na banku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija