Forilam objavljeno: 7. listopad 2022. Dijeli objavljeno: 7. listopad 2022. Pozdrav. Koliko dugo nakon smrti pacijenta je doktor primarne zdravstvene zaštite obavezan čuvati karton umrle osobe. Ja trebam karton iza smrti oca zbog suda a sestra od doktora kaže da ga je izbrisala...Što kaže zakon? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bonaparte odgovoreno: 7. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2022. https://www.zakon.hr/z/1883/Zakon-o-podacima-i-informacijama-u-zdravstvu Deset godina drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Forilam odgovoreno: 7. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2022. Hvala Bonaparte na odgovoru. Jedini sam nasljednik iza pokojnoga. Kopiju rješenja o nasljeđivanju sam poslala na HZZO i dr. opće prakse, tražila sam med. dokumentaciju. Odgovor HZZO je da tražim kod doktorice. Kod doktorice sam molila da mi isprintaju kopiju, no sestra je rekla da to oni brišu ( puno pacijenata, zagušen sustav,gdje bi došli da to čuvaju itd ) Koji je postupak da to ipak dobijem(kopiju), koga tražiti, mora biti pohranjeno negdje.. pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bonaparte odgovoreno: 7. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2022. prije 7 sati , Forilam je napisao: zbog suda Je li postupak već u tijeku? Ako je, neka Vaš odvjetnik napiše Sudu u kojem objašnjava situaciju pa neka Sud traži službenim putem. Inače, danas je to sve digitalizirano, nije mi jasno brisanje jer dr. to mora imati u sustavu, ne vode se više papirnati kartoni. Osobno bih se obratila Ministarstvu zdravstva (pisarnica@miz.hr) te predložila provođenje inspekcijskog nadzora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Forilam odgovoreno: 7. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2022. Još nije pokrenut sud. U dokumentaciji ima dokaza korisnih za postupak. Ako ne postoji dokumentacija ( netko je uništio) gdje mi je dokaz? Uništavanje dokaza je krivično djelo, zar ne? Hvala na odgovorima.. moram se konzultirati s odvjetnikom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.