sarek objavljeno: 10. listopad 2022. Dijeli objavljeno: 10. listopad 2022. Molio bih odgovor ako netko zna - može li poslodavac odrediti da se iskoristi cijeli godišnji odmor i to najavi dva dana ranije. Naime, imam nekoliko dana godišnjeg od prošle godine kojeg nisam mogao koristiti iz raznih razloga, ali tako je bilo i dogovoreno. Sad odjednom moram iskoristiti i taj stari i cijeli novi (a ne treba mi sad). Ovo se odnosi samo na mene unutar firme, za druge to ne važi. Znam da je kao po zakonu rok do 30. lipnja iduće godine, ali da poslodavac može odrediti kad će se koristiti. Ne znam je li to važi za cijelu firmu i može li odrediti u cijelosti da se go potroši ili može biti pojedini slučaj i samo dio (recimo pola) te koliko ranije mora obavijestiti radnika o toj odluci Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 10. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2022. Na što točno mislite pod "stari" i "novi" godišnji odmor? Koliko Vam je ostalo dana od tih godišnjih? Koliko i na koji način ste iskoristili dosadašnji godišnji? Da li ste za ovo dobili pisanu odluku poslodavca? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sarek odgovoreno: 10. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2022. Stari, godišnji od prošle godine, novi, godišnji od ove godine. Starog nekoliko dana, novi godišnji imam u cijelosti. Nemam pismeno ništa osim sms poruka koje komunicira, ajmo reći, pomoćnica od direktora Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 11. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2022. Tražite pisanu odluku o rasporedu korištenja godišnjeg odmora, te neka se pri tome poslodavac pridržava roka od 15. dana po čl. 85. st. 4. Zakona o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sarek odgovoreno: 11. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2022. Znam vidio sam u Zakonu o radu da se to spominje kao i da je samo preporuka pisane odluke, ali nije obavezna. U biti mene najviše zanima može li to biti individualna odluka, dakle samo prema određenom radniku ili mora biti kolektivna Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 11. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2022. prije 1 sat, sarek je napisao: U biti mene najviše zanima može li to biti individualna odluka, dakle samo prema određenom radniku ili mora biti kolektivna Može. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.