Jump to content

Big boss


anonimno

Preporučene objave

Poštovani forumaši zanima me sljedeče, dali kao poslodavac mogu odbiti platiti bolovanje ukoliko je zaposlenik pušač, naravno govorim o bolestima povezane direktno ili indirektno sa tom ovisnošču (bronhitis, gripa , upala pluča, prehlada, kardiovaskularne bolesti itd.). Možda vam se pitanje čini smiješnim jer to su bolesti koje ne moraju isključivo biti povezane sa pušenjem ali kod pušača zasigurno postoji daleko veči rizik nego kod ljudi koji se primjerice redovito bave sportom i nastoje zdravo živjeti a ne svjesno si narušavati zdravlje. Iz vlastitog iskustva znam da je tako jer imam djelatnika koji koliko toliko živi zdravo ali on mi godinama nije bio na bolovanju dok drugi djelatnik koji je ujedno i pušač svako malo ide na bolovanje te ga boli grlo, te ima prehladu, te je promukao, imunitet mu je nula vjerujem dobrim dijelom zbog pušenja. Molim ozbiljne odgovore. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrečicu ima i iz razloga što se STIDIM da tako nepismen čovjek moze imati firmu i još odlučivati o nečijem otkazu! A jedem i živim normalno! I ####m. I je*em bez kondoma. I jedem GMO!. Zbog koje mi se može ne platiti ako odem na bolovanje? Ili ako se zarazim? Taj Big boss moze zabraniti pusenje na radnom mjestu, ali pitanje koje on postavlja nema veze sa zdravom pameti… Kao i dati otkaz nekome što je ostario po, njemu, na nezadovoljavajuci način… Capito?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema potrebe da se vas dvojica prepucavate (anonimac je isti od prvog posta, da ne bi bilo zabune) na ovakav nacin.

 

Covjek ima pitanje, koje se nekima moze uciniti svakakvim, ali ima pravo pitati. Netrebamo odmah krenuti na raspravu tko kako zivi, prakticira spolne odnose ili radi.

 

Hvala sto se pridrzavate pravila foruma.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod nas imamo slučaj da se dečko iznapijao, sjeo u auto i razbio se! Na bolovanju je mjesecima, firma nema koristi od njega, samo virman za isplatu naknade bolovanja koje moramo platiti!

Eto, nije fer, mi vučemo za njega zato jer je neodgovorni kreten! Drugo nam ne preostaje!

A priču o lažnim bolovanjima i to još ona koja su prošla komisiju... to je nešto posebno....

Šteta što nismo imali fotoaparat da ovjekovječimo to njegovo bolovanje na nogometnom terenu sa loptom pod nogom, pod šifrom " kičma u klincu"!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takvo razmišljanje dovodi te u opasnost da se nađeš u procesnopravnom položaju tuženika jerbo poslodavac je dužan isplatiti plaću koja btw dospijeva najkasnije do 15 u mjesecu (Zakon o radu), pa tako i nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja. HZZO neće rješavati takve slučajeve, već radnika uputiti na poslodavca, osim u slučaju nelikvidnosti koja je itekako definirana:

 

Iznimno, u slučaju stečajnog postupka poslodavaca ili prestanka postojanja poslodavca, odnosno kada poslodavac nije u mogućnosti zbog nelikvidnosti isplatiti plaću, odnosno naknadu plaće za najmanje tri kalendarska mjeseca, te naknadu plaće zbog bolovanja iz članka 31. točke 1. i 2. Zakona kada se naknada plaće isplaćuje na teret sredstava Zavoda, te članka 31. točke 4. i 5. Zakona isplatu će izvršiti Zavod neposredno osiguraniku.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Anonimni ! Vaš revolt protiv pušača je opravdan i mislim da bi država morala snositi sve troškove za bolesti izazvane duhanskim dimom.Državna riznica se puni i od oporezivanja duhanskih proizvoda pa neka snosi negativne posljedice narušavanja ljudskog zdravlja.Osim toga država je bacila poslodavce u dodatni trošak tražeči da pušačima osiguraju prostor za pušenje.Tko je tu lud?predlažem vam da dodatno nagradite nepušače jer to nije protuzakonito.Dok pušač #### na za to dozvoljenom mjestu nepušač radi pa je zaslužio veću plaću.Žao mi je pušača kao i svih ovisnika koji uživaju u opijatima štetnim po zdravlje no neka za to neodgovorno ponašanje snose posljedice.Želim vašem pušaču odlično zdravlje i odvikavanje od pušenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija