Jump to content

Naknadno pronađena imovina

Preporučene objave

objavljeno:

2011 mi je umro otac..ostavinska je bila 2012 pozvani mama ,brat i ja kao nasljednici..Iza oca ostale pokretnine:racuni u banci i priključak električne energije..Mama i brat prihvaćaju svoje nasljedne dijelove te ih meni ustupaju i ja ih prihvaćam..Znaci ja sam postala nasljednicom gore navedene pokretnine..Nakon 10 godina od te ostavinske dobivamo ponovo pozive na novu ostavinsku iza mog pokojnog oca ( navodno zbog naknadno pronađene imovine )  ..

Mene zanima da li se mi možemo odreci te imovine. .

Da li se ja mogu odreci iako sam u prvoj ostavinskoj nasljednica pokretnina ( tekući račun i priključak električne energije )

odgovoreno:
prije 16 sati , nebesko plava je napisao:

2011 mi je umro otac..ostavinska je bila 2012 pozvani mama ,brat i ja kao nasljednici..Iza oca ostale pokretnine:racuni u banci i priključak električne energije..Mama i brat prihvaćaju svoje nasljedne dijelove te ih meni ustupaju i ja ih prihvaćam..Znaci ja sam postala nasljednicom gore navedene pokretnine

Ako iza oca postoje dugovi, tada zbog postupanja majke i brata, odgovarate za te dugove svi troje, a ne samo Vi.

Nakon 10 godina od te ostavinske dobivamo ponovo pozive na novu ostavinsku iza mog pokojnog oca ( navodno zbog naknadno pronađene imovine ) 

Znate li kakva imovina je u pitanju? Inače je ovo uobičajeni postupak u slučaju pronalaska naknadne imovine ostavitelja.

Da li se ja mogu odreci iako sam u prvoj ostavinskoj nasljednica pokretnina

Možete, a zašto bi to učinili?

odgovoreno:
prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Ako iza oca postoje dugovi, tada zbog postupanja majke i brata, odgovarate za te dugove svi troje, a ne samo Vi.

Znate li kakva imovina je u pitanju? Inače je ovo uobičajeni postupak u slučaju pronalaska naknadne imovine ostavitelja.

Možete, a zašto bi to učinili

Navodno je postupak pokrenula moja sestrična koja je nasljednica svoga oca (navodno je njen djed digao kredite i založio svoje suvlasnicke dijelove  ,koje je naslijedio njen otac,pa sad ona).To znaci da mi nemamo nikakve dugove jer dug glasi u vlasnickom listu na njenog djeda ,a ne na mog pokojnog oca..(njen djed i moj pokojni otac su rodena braca).Na tom vlasnickom listu ima vise suvlasnika ( svi su u rodu ,braca i sestre)i ima vise zk uložaka znaci vise imovine..Znaci da se mi ( brat .mama i ja ) možemo odreci svi suvlasnickih dijelova koje  pripadaju mom pokojnom ocu ..Na jednom zk ulosku 4 suvlasnika a na drugom 4 a na trećem zk ulosku 9 suvlasnika ( na svakom vlasnickom listu moj pokojni otac ima suvlasnicki dio..3 vlasnica lista )..

odgovoreno:
prije 3 minuta, nebesko plava je napisao:

možemo odreci svi suvlasnickih dijelova koje  pripadaju mom pokojnom ocu ..

Možete. Ali se nemojte prihvatiti, pa odreći u nečiju korist, već se samo odrecite svog nasljednog dijela.

odgovoreno:
prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

Možete. Ali se nemojte prihvatiti, pa odreći u nečiju korist, već se samo odrecite svog nasljednog dijela.

Znaci nema veze sto sam ja postala nasljednica u prvoj ostavinskoj nakon smrti mog oca ( njegov tekući račun u banci i priključak električne energije) mogu se slobodno odreci naknadno pronađene imovine..Jer meni je rečeno kao da se nemogu odreci posto sam nasljednica ( njegov tekući račun u banci i priključak električne energije ) kao da s tim postajem automatska nasljednica svega sto naknadno se pronađe ..

odgovoreno:
prije 10 minuta, nebesko plava je napisao:

Znaci nema veze sto sam ja postala nasljednica u prvoj ostavinskoj nakon smrti mog oca ( njegov tekući račun u banci i priključak električne energije) mogu se slobodno odreci naknadno pronađene imovine..Jer meni je rečeno kao da se nemogu odreci posto sam nasljednica ( njegov tekući račun u banci i priključak električne energije ) kao da s tim postajem automatska nasljednica svega sto naknadno se pronađe

Njihovo odricanje od nasljedstva ne odnosi se na naknadno pronađenu imovinu, te je potrebno provesti ostavinsku raspravu na kojoj se ne morate prihvatiti nasljedstva.

odgovoreno:
prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

Njihovo odricanje od nasljedstva ne odnosi se na naknadno pronađenu imovinu, te je potrebno provesti ostavinsku raspravu na kojoj se ne morate prihvatiti nasljedstva.

Znaci ovdje gdje zivim su me krivo informirali..Zasto neznam ali dobro..znaci i mama i brat i ja možemo se odreci svega ( iako su meni ovdje rekli da ja ne mogu a njih dvoje mogu) ..

• drot13 je promijenio naziv u Naknadno pronađena imovina
odgovoreno:
Dana 28. 10. 2022. u 12:43, nebesko plava je napisao:

Znaci ovdje gdje zivim su me krivo informirali..Zasto neznam ali dobro..znaci i mama i brat i ja možemo se odreci svega ( iako su meni ovdje rekli da ja ne mogu a njih dvoje mogu) ..

Tko placa pokretanje postupka za naknadno pronađenu imovinu( Sta se sve mora platiti i  tko to mora platiti..da li samo onaj tko je pokrenuo postupak ili svi koji smo dobili pozive za ostavinsku raspravu za naknadno pronađenu imovinu).

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija