Jump to content

Napravljen et. elaborat-što s okućnicom


anonimno

Preporučene objave

Nedavno je na moje traženje napravljen etažni elaborat kuće čiji sam suvlasnik u 1/3 dijela. Meni je po elaboratu pripalo i 206 m2 okućnice, uključujući naravno i dio zemljišta na kojem leži kuća što u slobodnom ostatku iznosi 161.5 m2. Elaboratom nije točno utvrđeno koji je moj dio okućnice dok ostali suvlasnici svojataju svoje dijelove kao jednodjelne cjeline onako kako njima odgovara. Kako se određuje čije je ćije u dvorištu, koga se za to treba angažirati te koliko stoji takav postupak. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Okućnica se ne može etažirati na način da svatko bude vlasnik svojega dijela, osim ako se provede parcelacija, no to vjerojatno nećete moći izvesti jer parcela ne bi više zadovoljavala osnovne parametre (površina izgrađenosti, udaljenosti kuće od granica čestice i sl.). Što se tiče garaže, Vi biste mogli ishoditi lokacijsku dozvolu jer biste kao suvlasnik mogli dokazati pravni interes, a ako je garaža manja od 50 m2 i niža od 4 m u sljemenu, za nju bi Vam trebala potvrda glavnog projekta, a ne građevinska dozvola. Radi se o neupravnom aktu, gdje se ne traži ni dokaz vlasništva, tako da, iako je to maliciozno, papire za gradnju biste de facto mogli ishodovati. :-o Druga stvar je što bi Vas suvlasnici mogli ganjati po sudu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija