Jump to content

Upit-Porez na procjenjenu vrijednost nekretnine


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim savjet u vezi slijedećeg:pozvana sam od strane Porezne uprave na potpisivanje zapisnika o procjeni nekretnine koju sam stekla tužbom na dospjelost. Radi se objektu starom više od 70 godina na jednom otoku u srednjoj Dalmaciji koji su naši pradjedovi sagradili za potrebe skladištenja materijala za ribarenje (tzv.magazini). Objekt je trošan i od cijele kvadrature je uređeno samo 27 m2 za korištenje,ostalo je neuređeno. Jedino šta vrijedi je njegova lokacija jer je blizu mora. Budući je to meni prva nekretnina koju bi imala na svoje ime, da li sam oslobođena plaćanja poreza na nekretnine i da li ima smisla da se žalim na procjenjeni iznos nekretnine koji mi se čini prevelik?Nadam se hitrom odgovoru (budući su rokovi kratki) :-) Unaprijed zahvalna, IP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo na oslobođenje plaćanja poreza na promet nekretnine ukoliko do sada u svom vlasništvu nemate u vlasništvu ili suvlasništvu neku drugu nekretninu (stambeni prostor). Obzirom da ovdje navodite kako je to skladište treba točno definirati namjenu predmetne nekretnine tj. da li je skladište ili stambeni prostor.

Ako je ipak skladištni prostor tada morate ustrajati u maksimalnom sniženju poreza. Zatražite u poreznoj upravi da vam daju na uvid neka prethodna rješenja u kojima se vidi kolika je vrijednost na tom području. U svakom slučaju ustrajte i ako treba žalite se na drugostupanjsko tijelo. Možda bi bilo dobro da angažirate sudskog vještaka koji će utvrditi vrijednost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija