Jump to content

Vozilo na ustupanje bez naknade


Donny23

Preporučene objave

Pozdrav,

interesira me da li netko zna ili je imao iskustva,

imam obiteljski obrt koji glasi na mene i vozilo koje glasi na ženu, auto smo kupili za vrijeme braka pa bi to bila zajednička bračna stečevina.

Za potrebe našeg obrta bi koristili naše vozilo ali zakon kaže da mora biti ugovor o najmu između vlasnika vozila i korisnika ( pravno obrt ).

Nas/mene interesira da li postoji ugovor o ustupanju vozila bez naknade kako ne bi jos morali plačati porez za iznajmljivanje našeg zajedničkog vozila koje i onako koristimo privatno svaki dan, ali ako je za potrebe obrta onda moramo napraviti neku vrstu ugovora, malo mi je nelogično da iznajmljujemo jedan drugom auto i jos plačamo porez na to. Zato nas interesira da li postoji zakon ili ugovor gdje se vozilo može ustupiti bez naknade ako se radi o bračnoj stečevini odnosno zajedničkom autu.

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto jednostavno ne pišete loko vožnje za upotrebu osobnog automobila, lijepo dobijete 3 kn neoporezivo po pređenom kilometru i još vam je porezno priznat rashod?

I to što ćete iznajmit auto obrtu i platit porez je jedan od najlakših načina da dođete do gotovine iz obrta i da si umanjite poreznu osnovicu uz relativno malu poreznu presiju (cca 9%). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija