Jump to content

Zakonsko pravo na nužni dio

Se.

Preporučene objave

Poštovani, treba mi više informacija oko prava na nužni dio. Nakon mamine smrti kod javnog bilježnika sam predala izjavu da tražim nužni dio za stan koji je dobila moja sestra po darovnom ugovoru na 5. -om katu ( to je prije bio dvoetažni stan na 4.-om i 5.-om katu), a sada se radi o etažnom vlasništvu tj. 2 odvojena stana. Za donji stan na 4.-om katu sestra je potpisala s mamom ugovor o doživotnom uzdržavanju.

Na ročištu je sutkinja rekla da bi se vidjelo jesam li zakinuta za nužni dio trebala ići u procjenu moja nekretnina na moru koju sam dobila darovnim ugovorom od mame i gornji stan u Zagrebu. Nisam se s tim složila jer se moja sestra odrekla svojeg dijela nekretnine u Pirovcu. 

Što se tiče stana u Zagrebu nisam bila upućena niti za jedan ugovor niti se mene pitalo slažem li se.

Sutkinja kaže da se mora ići u procjenu obe nekretnine. Nemam informacije koliko procjena košta.

Ako se moja sestra odluči da se ide u procjenu onda ona snosi troškove. 

S druge strane mi je problem što ne znam vrijedi li više gornji stan u Zagrebu ili moja nekretnina na moru.

Kada bi u procjenu ušla i sestrin stan na 4.-om katu sigurna sam da ta 2 stana vrijede više od nekretnine na moru. 

U izjavi na ročištu sam predala izjavu da se ne slažem da u izračun ide moja nekretnina na moru. Dobila sam rješenje i imam pravo na tužbu u roku od 15 dana. Međutim jučer sam zvala odvjetnika koji mi je rekao ako pošaljem tužbu a ne dobijem na sudu nužni dio sve ide na moj trošak. 

Molim vas za pomoć i savjet, jer zbilja ne znam kako da postupim.

Hvala. 

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija