Jump to content

Mogućnost otkaza - zdravstveni razlozi

astosad

Preporučene objave

Poštovani,

Zaposlenik sam jedne tvrtke preko 2 godine, obavljam više poslova paralelno (uredski i radionički) i to je uzelo danak na moje zdravlje zbog konstantne promjene okoline (velike varijacije temperature zimi i ljeti, otprilike - do +25 zimi i vanjske do 25 ljeti). Teška bakterijska upala krajnje neprimjerena dobi nakon jednog takvog hlađenja pod klimom početkom rujna i 2 mjeseca bolovanja kasnije i preporuka liječnika specijalista je da ne radim na hladnom i pod klimom (za što mi je ponudio i napisati neki dokument za poslodavca) i sada razmišljam o cijelokupnoj situaciji.

U ponedjeljak se moram obratiti poslodavcu povodom vraćanja sa bolovanja u vezi nemogućnosti obavljanja nekih poslova (a i činjenice da sam prekvalificiran za radionu i više puta sam tražio napredovanje što je sad sporedno). Vjerujem da bi mi mogao nuditi otkaz ili navoditi da ga sam dam. S obzirom na prijašnje iskustvo i neostvarena obećanja kada sam htio preći iz firme ranije ove godine i ne znam što očekivati.

Kako da se postavim u ovoj situaciji? Rađe bih ostao nezaposlen nego štetio zdravlju ali da imam naknadu dok ne pronađem drugi posao.

Dijeli na drugim stranicama

Dana 05. 11. 2022. u 23:52, astosad je napisao:

Zaposlenik sam jedne tvrtke preko 2 godine, obavljam više poslova paralelno (uredski i radionički)

Da li je ovakav rad uistinu i tako reguliran sa ugovorom o radu?

kasnije i preporuka liječnika specijalista je da ne radim na hladnom i pod klimom

Imate li ovo napisano?

Vjerujem da bi mi mogao nuditi otkaz ili navoditi da ga sam dam.

Ništa nemojte odmah potpisivati. Tražite par dana za konzultacije.

upravo sad, Borbena7 je napisao:

Da li je ovakav rad uistinu i tako reguliran sa ugovorom o radu?

Imate li ovo napisano?

U ugovoru mi piše radnik u proizvodnji, istekao je (3 mj privremeno) krajem 2020 ako razumijem to je sada kao ugovor na stalno pošto i dalje radim tamo.

Liječnik specijalist mi je ponudio napisati u četvrtak što sam tada krivo smatrao da nema koristi, pa ću ga danas kontaktirati da mi napiše.

prije 15 minuta, astosad je napisao:

U ugovoru mi piše radnik u proizvodnji

A što piše da ovaj radnik radi. Kako je opisan Vaš posao tj. da li je navedeno da radite ovo što radite?

prije 15 minuta, astosad je napisao:

istekao je (3 mj privremeno) krajem 2020 ako razumijem to je sada kao ugovor na stalno pošto i dalje radim tamo

Da i tu se pozivate na zakonske odredbe. Samo me zanima temeljem čega Vas je prijavio na HZMO-e.

prije 16 minuta, astosad je napisao:

Liječnik specijalist mi je ponudio napisati u četvrtak što sam tada krivo smatrao da nema koristi, pa ću ga danas kontaktirati da mi napiše

Ne može Vam štetiti, a na Vam je da li ćete ovo upotrijebiti ili ne.

U ugovoru ne stoji opis posla koji obavljam na radnom mjestu "radnik u proizvodnji". Do sada sam radio na CNC stroju u radioni i viljuškaru, uredski nacrte, narudžbe, račune.

Što se tiče prijave na HZMO ne razumijem se u to. Da pogledam preko e građani ako se što može vidjeti?

Čime bi upotrebljavanje takvog dokumenta moglo rezultirati?

prije 8 minuta, astosad je napisao:

U ugovoru ne stoji opis posla koji obavljam na radnom mjestu "radnik u proizvodnji". Do sada sam radio na CNC stroju u radioni i viljuškaru, uredski nacrte, narudžbe, račune.

Dužni ste raditi samo posao koji je naveden u ugovoru o radu. Ovdje očito nije opisan posao koji ste dužni obvaljati, a što je loše i ide u prilog poslodavcu da traži od Vas svašta. Ima li poslodavac sistematizaciju radnih mjesta ili nekakav drugi oblik kataloga radnih mjesta u kojem je svako radno mjesto detaljno opisano?

prije 11 minuta, astosad je napisao:

Da pogledam preko e građani ako se što može vidjeti?

Da.

prije 12 minuta, astosad je napisao:

Čime bi upotrebljavanje takvog dokumenta moglo rezultirati?

Ovisi što Vam je točno posao prema ugovoru o radu.

Razgovarao sam sa zamjenikom direktora, rekao mi je da u firmi svi rade sve, vidno mu nije bilo pravo što sam mu rekao da ne smijem raditi na hladnom. Ponudio mi je mogući premještaj u drugu radionu gdje se isto ne grije a malo je manje hladno dok se ne otvore vrata. Rekao je da mu odgovorim za 10 minuta i da će razgovarati sa direktorom.

Krenuo je govoriti da "ako se ne vidim tu u firmi" na što sam ga presjekao da ću se konzultirati s liječnikom početkom idućeg tjedna i onda ću na razgovor s direktorom. Liječniku sam ostavio povijest bolesti u ambulanti kad dođe idući tjedan da napiše svoje. Tako da sam sada privremeno u uredu dok se ne vrati moj šef s bolovanja iako primjećujem neodobravanje navedenog. Ne znam kako postupiti dalje.

uređeno: od astosad

Dana 07. 11. 2022. u 9:47, Borbena7 je napisao:

Tako da je upitno što je točno Vaš posao. Svaki ugovor o radu bi trebao imati između ostalog osim naziva i kratak popis ili opis poslova.

Danas idem kod liječnika da mi napiše svoje, međutim upravo sad me direktor želi preraspodjeliti u drugu halu koja je jedva išta toplija (dok ne otvore vrata). Naravno to nije nigdje pismeno nego radi što ti se kaže. Trenutno radim u uredu.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija