Jump to content

Korištenje godišnjeg odmora i komplikacije u trudnoći

Tamara2205

Preporučene objave

Poštovani,

planiram iskoristiti stari godišnji odmor te nakon toga ići na komplikacije u trudnoći, a porod bi trebao biti u 7 mjesecu. Zanima me što je s mojim godišnjim za 2023., trebam li tražiti razmjerni godišnji prije otvaranja komplikacija ili taj godišnji koristim tek pri povratku s porodiljnog 2024., odnosno imam li pravo na godišnji iz 2023. budući neću raditi cijelu godinu?

Dijeli na drugim stranicama

prije 53 minuta, Tamara2205 je napisao:

planiram iskoristiti stari godišnji odmor

Korištenje godišnjeg odmora ovisi o postignutom dogovoru sa poslodavcom tj. može Vam ga odobriti sada, ali i ne mora. 

trebam li tražiti razmjerni godišnji prije

Ne.

odnosno imam li pravo na godišnji iz 2023. budući neću raditi cijelu godinu?

Sada ne.

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Korištenje godišnjeg odmora ovisi o postignutom dogovoru sa poslodavcom tj. može Vam ga odobriti sada, ali i ne mora. 

Ne.

Sada ne.

U kolektivnom ugovoru za državne službe i namještenike ne piše ništa određeno po tom pitanju, odnosno u ovakvom slučaju

(1) Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji nije iskorišten do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine zbog bolesti, te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, službenik ili namještenik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, nije mogao iskoristiti ili mu njegovo korištenje nije omogućeno do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, službenik ili namještenik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.

(3) Vrijeme korištenja godišnjeg odmora iz stavka 1. i 2. ovoga članka određuje čelnik državnog tijela ili osoba koju on za to ovlasti.

Jedino bi se iz st. 2 dalo iščitati da imam pravo koristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se službenik vratio na rad :/

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija