Jump to content

Obrt otac -> sin


Spectre007

Preporučene objave

Postoji mogućnost nasljeđivanja, ostaje isti matični broj obrta i broj obrtnice. Sin mora imati odgovarajuću osposobljenost, SSS ili majstorski ovisno o vrsti objekta ili zaposliti odgovarajućeg djelatnika. Ne mora ići komisija jer je to nastavak obavljanja djelatnosti, ali pitajte u uredu da li to rješenje mora glasiti na sina.

Članak 37. (1) Obrtnik ostvarivanjem prava na mirovinu obrt može prenijeti na bračnog druga i krvne srodnike u ravnoj lozi (u daljnjem tekstu: pravni sljednik) u kojem slučaju se zadržava matični broj obrta. (2) Pravni sljednik preuzima u svoje poslovne knjige cjelokupnu poslovnu aktivnost obrta. (3) Na pravnog sljednika se prenose svi ugovori o radu radnika zaposlenih u obrtu koji je predmet prijenosa uz odgovarajuću primjenu odredbi Zakona o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Postovanje

Zbog teske bolesti i prijevremenog odlaska u mirovinu vlasnik je prepisao obrt na dijete prilikom cega nije bilo upozorenja da se prijenos odnosi i na vlasnistvo nekretnine u kojoj se odvija obrt. Naravno da je sada vlasnik prostora dijete. Da li se nekretnina mogla prenijeti na fizicku osobu prije prijenosa vlasnistva obrta?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam informaciju da se nekretnina moze prenijeti sa obrta na fizicku osobu. Bivsi vlasnik je u trenutku potpisivanja bio tesko bolestan, nepokretan i oni koji brinu o njemu nisu niti rekli da potpisuje i prijenos vlasnistva nekretnine te su ocigledno presutili sve jer ni postu o promjeni vlasnistva nisu dali bolesniku.

Koja je procedura za osporavanje ugovora? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija