Jump to content

položila


anonimno

Preporučene objave

pozdrav svima, evo da se i ja javim i da bar malo pomognem kolegama koji upravo uče ili skupljuju hrabrosti krenuti tim smjerom. Odlučila sam napisati par riječi (odlomaka) kako bih podijelila svoje iskustvo s ispita. Naime, radim u gospodarstvu i nažalost u praksi nisam provela niti minute, što je definitivno otekotna okolnost. Na ispit sam izašla u 11. mj. i srušili su me iz kpp i gpp, bila sam u totalnoj komi (a tko nije?), mikšić mi se zamjerio do groba, jer iako je znao da nemam nikakvih doticaja sa praksom postavljao mi je izričito takva pitanja (pa sve... pa šta mislite.. razmislite, pa to je logično kolegice itd.) užas, za popravni sam se spremala također do bola....i PROŠLA, u komisiji su mi bili vičić (koji je totalno zaje... tip, ali je odmah zaključio da mi fali prakse, ali da me zbog takvih stvari neće srušiti...znala sam , ali se naravno kužilo da sam to onako podosta naštrebala) i čule (čovjek je genijalan, ne glumi veličinu iako to doista i jest...takvim ljudima skidam kapu dolje)...dakle, moje iskustvo s tog užasnog ispita je: da je faks ništa u usporedbi s pravosudnim, da treba učiti najmanje 4 mj. da se u potpunosti strekne samopouzdanje (što je užasno bitno, da se ne zamuckuje, ne govori...ja mislim i ostale podštapalice..jer im to svima užasno ide na živce) i naravno saznati komisiju što je prije moguće (ali to već svi znaju!!), pa ako i ne prođeš nema panike, na popravnom su puno blaži, evo ja sam pokušala iznijeti svoje viđenje, jer sam sate i sate čitala tuđa iskustva i pokušala izvuči nešto korisno, pa ovim putem vraćam dug :-D , svima vama koji se spremate ili razmišljete kako bi konačno bilo vrijeme i za tu odluku...nadam se da sam vas bar malo ohrabrila..uostalom ne mogu vam opisati kako je dobar filing položiti taj faking ispit :-P , svima želim puno sreće, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cestitam kolegice!

svaka čast!

kad god tko položi, meni je drago kao da sam ja, a nadam se da će i meni tako jednom biti, točnije, uskoro. radim u upravi, također nemam doticaja s praksom, nemam plaćenog dopusta, a svi smatarju kako mi je lakše jer imam položen državni ispit. znam da treba samo učiti, samo što je ponekad stvarno teško, a ljudi te sim živim zaplaše. ponekad mi se ne da, dok drugi dan imam i volju i koncentarciju. dakle, čestitam još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolegice, čestitam!

 

eto i ja taj nesretni pravnik u privredi, što će reći da mi neka silna praksa i nije baš jača strana, a kojeg za par dana očekuje ispit.

da je ono što treba znati prođeno i sažvakano, je, samo ako me počnu petljat po praksi...uffff :-(

komisija... pa moglo bi se reći da me u jednom gadnom dijelu sreća zaobišla u širokom luku

al sad što je, tu je..

 

tebi još jednom čestitke, a ja odoh ja na ispit pa kak bude, bude! :roll:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam kolege, ma htjela sam reći da je ispit težak, ali da nije nemoguće (iako sam cijelo vrijeme mislila da ja to nikad neću položiti!!!i), ALI TAJ FILING POSLIJE SVEGA, GLEDATE U TAJ PAPIR, i osječate se pomalo prazno, čudno.....što da vam kažem ..evo nakon par dana još uvijek mi se čini da MORAM UČITI (u stilu zašto gubim vrijeme na tv, komp i ostalo, moram učiti!!), ajde ne odustajte sve se to može, još uz malo božje sreće i ide to, sretno :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Drage moje kolege, ja sam nedavno položila i moram vam priznati da još nisam svjesna sto sam napravila. Ne vjerujte pričama da ne treba ucit, jer znanje treba pokazat. Ispitivači nisu losi, ali i oni se nekad znaju ustat na lijevu nogu pa i oni su ljudi. Moje iskustvo je dobro, ali moram vam priznat da se svaka rupa u znanju primjeti. Stoga ucite i naucite, ali i sreća vam igra veliku ulogu u svemu ovome. Sretno i bez panike,nije to nista strasno, vidjet cete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija