Jump to content

U školi ne shvaćaju ozbiljno zdravstveni problem našeg sina


Ema75

Preporučene objave

Poštovani, 

naš sin boluje od Hashimota. Bio je odličan đak i onda je sve više popuštao u školi dok nije došlo potpune blokade u učenju. Sad je 7. razred i već 10 mjeseci imamo tu dijagnozu, pije terapiju, ali što se tiče učenja, pamćenja, koncentracije ne vidimo poboljšanje. U školi, posebno psihologinja, ne želi prihvatiti činjenicu da sin ima poteškoće u učenju usljed te bolest jer kako kaže “i njezina majka ima Hashimoto i nema nikakve tegobe, a i njena kolegica je završila fakultet unatoč Hashimotu”. Ne želi prhvatiti mišljenje / nalaz psihijatra, endokrinologa i neurologa. Simptomi se razlikuju kod male djece i tinejdžera, između djece i odraslih te naravno od osobe do osobe. Tzv. brain fog je zapravo jako čest kod Hashimota. Doktor je pokušao razgovarati s ravnateljicom, ali imamo osjećaj da su se još više zainatili. Nama nisu bitne ocjene, bitno nam je da se sin ne muči, da mu se nekako olakša. Trudi se, uči, ali ne uspijeva pokazati znanje. Zapravo to varira, ovisno o količini gradiva i koliko je Hashimoto aktivan. Ponekad dobije bolju ocjenu pa nastavnicima nije jasno kako ipak može. Uglavnom, ne žele ga poslati na timsku obradu, niti su proveli testiranje kognitivnih sposobnosti i ne prihvaćaju da su njegove poteškoće zbog bolesti. Lakše ga je okarakterizirati lijenim ili manje inteligentnim.

Koje pravne korake možemo poduzeti protiv škole / djelatnice škole i ima li uopće smisla? Želimo da prihvate činjenicu da Hashimoto može uzrokovati poteškoće u učenju, koncentraciji i pamćenju. Cijela obitelj pati zbog  situacije i ne znamo više kome se obratiti za pomoć. Ministarstvo nam isto nije odgovorilo na e-mail.

Hvala

 

 

uređeno: od Ema75
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija