Lupus in Fabula objavljeno: 16. studeni 2022. Dijeli objavljeno: 16. studeni 2022. Poštovani. Zbog mog sindikalnog rada, na meti sam određenih ljudi u tvrtci koji mi već godinama smještaju razne po mene neugodne situacije kako bi me se na taj način riješili. Zadnja po redu je podvala gdje se navodno nisam javio na poziv u pripravnost ili ti pasivno dežurstvo. Da objasnim. Dežuran sam svaki drugi tjedan od 15-07 , a radim od 07-15. Vikendi po 24 sata. Do sada iza sebe imam godine pripravnosti i tisuće sati pripravnosti i nikada mi se nije dogodilo da se ne javljam na poziv. Trenutno me se optužuje da se nisam neki dan javio na poziv (NEMAM SLUŽBENI MOBITEL) te je umjesto mene pozvan moj "kolega" , kome je to zasmetalo te je to očito prijavio. U svoju obranu mogu dati ispis poziva te kao dokaz zatražiti od poslodavca da dokaže kada me se to zvalo da se nisam javio ali sve je to smiješno. Mene zanimaju ozbiljna rješenja jer će oni nastupiti ozbiljno i agresivno prema meni. U kolektivnom ugovoru što se tiče pripravnosti imamo samo pojašnjeno da je sat pripravnosti plaćen 10% od sata rada i to je sve. U ugovoru o radu također nema ništa o pripravnosti. Postoje samo interne odluke poslodavca gdje su ispisana radna mjesta koja imaju pripravnost. Da li mi poslodavac može izmisliti opomenu jer to mu je u cilju tj koja bi bila moja obrana s obzirom na navedeno. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 16. studeni 2022. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2022. Ako dobijete pisanu Opomenu, uvijek se na nju možete pisano očitovati i na taj način pobiti obrazloženje koje je u njoj navedeno. Lupus in Fabula 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.