Jump to content

Poslovni prostor unutar kuće za koju se već plaća pretplata?


MewTwo8

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za par informacija vezano uz HRT pretplatu za poslovni prostor koji se nalazi u domu za koji se već desetljećima uredno plaća HRT pretplata.

Unutar kuće nalazi se salon u kojem nema televizora, nema radija, nikakvih drugih uređaja osim fiskalne blagajne (tablet) - Što je obavezno zbog izdavanja računa!

Danas su hrt-ovi inkasatori ušli u poslovni prostor i dosjetili kako bi trebali plaćati još jednu pretplatu za fiskalnu blagajnu. 

Pritom su naplatili skoro 600 kn na licu mjesta za proteklih 6 mjeseci i upisali za daljnje plaćanje. Uz to su bili i poprilično bezobrazni.

Postoji li mogućnost da prebacim fiskalnu u prostor kuće i time izbjegnem dodatno plaćanje?

uređeno: od MewTwo8
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o HRT-u je tu jasan (članak 36., stavak 2), ukratko, pravne osobe su oslobođene plaćanja pristojbe za uređaje koji služe isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti. Preko fiskalne kase sigurno ne gledate HRT.

Što drugo da kažem nego da ste pali na foru. S HRT-ovim inkasatorima se ne razgovara, zatvorite vrata, istjerajte ih i u nikakve razgovore ne ulazite s njima. Njih ne briga zakon, njih samo zanima da vam naplate "kaznu" jer to ide direktno njima u džep. Ni slučajno davati nikakve podatke, osobnu, niti išta potpisivati. Samo ih izbacite vani. Ako ne žele izaći, slobodno nazovite policiju.

I sam sam poduzetnik i imao sam nekoliko susreta s njima. Ti ljudi su bili toliko uporni uvjeravajući me da se za svaki uređaj mora plaćati, bez obzira obavljam li isključivo svoju djelatnost preko tih uređaja. Prijetili su sudom, svašta govorili, ja sam im rekao da jedva čekam susret na sudu, ali u 10 godina još nisam došao tamo.

Samo sam taj prvi put raspravljao s njima, kasnije ih samo istjeram i zatvorim vrata pa nek pjevaju borbene.

uređeno: od omicito
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija