Jump to content

Nešto zanimljivo - što učiniti?


anonimno

Preporučene objave

Evo imam jedan zaista interesantan problem. Naime, radi se o slučaju dodjele stipendija i ostarivanja bodova po socijalnom kriteriju. Svjedoci ste većine natječaja za stipendiju u kojima se bodovi dobijaju, između ostalog, i za socijalni status koji se računa po iznosu primanja po članu kućanstva. Tome se prilaže kao dokaz potvrda porezne uprave o ostvarenom dohotku za sve članove kućanstva, a članove kućanstva dokazujete uvjerenjem o prebivalištu. No što učiniti kada se javi netko tko tvrdi da živi sam, a redovni student je i tome priloži potvrdu porezne u kojoj naravno nema ostavrenog dohotka i ostvari maksimalan broj bodova. Vrlo zanimljivo je kada se zna da se je namjerno odjavio od roditelja i prijavio negdje drugdje, a da se ne priča da živi sam u svojem stanu ili stanu roditelja, ujaka i sl. I što sad učiniti?

Ima li netko savjet kako se zaštiti od takvih nemoralnih studenata koji žele ostvariti velik broj bodova zbog socijalnog stanja, a zapravo su imućni, a da se ne ugroze njegova ustavna prava. Molim vas savjet iz razloga zaštite studenta koji su zapravo u lošijem socijalnom stanju. Što bi se trebalo tražiti kao dokaz o stvarnom imovinskom stanju/dohotku?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija