Jump to content

Privremeni boravak muz stranac i pomorac


Ruhamah

Preporučene objave

Postovani, 

U braku sam s drzavljaninom Indonezije i imamo zajednicko dijete. Nas brak je vec registriran u RH i dobili smo i hrvatski vjencani list. Razmisljamo o preseljenju u RH ali gledam informacije s interneta da moj muz ne bi smio izbivati iz RH na duzi period kada bi dobio privremeni boravak. Da li se to odnosi i na pomorce? On radi na brodu, kruzeru i ugovor mu zna biti duzi i od pola godine. Da li to znaci da bi mu dozvola boravka bila ponistena ako bi otisao raditi na brod ako dobije privremenu dozvolu boravka?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja mislim da sam vidjela negdje ako se izostaje duže od mjesec dana, mora se unaprijed najaviti policiji. Možda postoji iznimka za izbivanja koja su nužna zbog radnog odnosa, ali ne znam da li i za to postoji neki maksimum. Bi li muž plaćao porez na taj svoj pomorski rad i zaradu u Hrvatskoj? Ne znam kako to kod pomoraca funkcionira.

Možda najbolje da nazovete policijsku upravu ili MUP, i pitate njih.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

@Ruhamah jeste li možda dobili odgovor na ovaj upit? 

Prijatelji se planiraju doseliti u Hrvatsku, ali ni strani partner morao zbog posla često izbivati. Pa sam se sjetila ovog vašeg slučaja. U drugoj temi je netko pisao da se izbivanje ne broji ako je osoba u stalnom radnom odnosu u Hrvatskoj, iako tu informaciju nisam našla nigdje na web stranici MUPa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija