markojurina2000 objavljeno: 21. studeni 2022. objavljeno: 21. studeni 2022. Pozdrav, Imam 22 godine, redovni sam student. Presutno prekoracenje je 1000 kuna. Moj minus je trenutno 2997 kuna (minus s mastercarda je sjeo na tekuci racun). Stigla je poruka od Zagrebačke banke da im se javim u poslovnicu. Dosao sam u poslovnicu međutim nista nismo rijesili, zasad su rekli da probam vratiti dok me ne kontaktira neko iz zagrebačke banke za naplatu duga ili tako nesto. Zasada ne mogu vratit dug, trenutno nemam posao. Zanima me koje su posljedice i sto slijedi? Kako funkcionira naplata tog duga i ovrha? Najviše me zanima mogu li taj dug naplacivati mojoj obitelji? Jer to nikako ne bi volio. Unaprijed hvala. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 21. studeni 2022. odgovoreno: 21. studeni 2022. Posljedica je ovrha dospjelog duga. U pravilu ovrha na računima preko FINA-e. I ne, nitko osim Vas ne može odgovarati za ovaj dug. Citiraj
markojurina2000 odgovoreno: 22. studeni 2022. Autor odgovoreno: 22. studeni 2022. Hvala Vam. Zanima me jos, kome se najbolje javiti za financijski savjet? Odnosno nekakvu pomoc za odgodu tog duga i sto bezbolnije vracanje istog. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 22. studeni 2022. odgovoreno: 22. studeni 2022. Jedini možete pregovarati sa bankom kada Vas kontaktiraju, a ako Vas ovršne, onda sa odvjetnikom kojega opunomoće da vodi ovršni postupak. Citiraj
markojurina2000 odgovoreno: 22. studeni 2022. Autor odgovoreno: 22. studeni 2022. Uredu. Mozete li mi reci kako bi u mojoj situaciji izgledala ovrha? Ne posjedujem nista. I dali se racunaju kamate nakon sto me ovrše? Citiraj
Slyder odgovoreno: 22. studeni 2022. odgovoreno: 22. studeni 2022. (uređeno) prije 4 sati , markojurina2000 je napisao: Uredu. Mozete li mi reci kako bi u mojoj situaciji izgledala ovrha? Ne posjedujem nista. I dali se racunaju kamate nakon sto me ovrše? Ukoliko dođe do ovrhe , tada će prvo pokušati putem FINA-e, kao što je navela cijenjena Borbena. Dakle, blokada računa dok se dug ne otplati, to im je najlakši put. Što se tiče dodatnih troškova, tu će Vam tada na iznos duga ići i troškovi samog postupka. Svakako pokušajte pregovarati sa bankom prije nego što dođe do ovrhe jer Vam je ovrha najskuplja moguća opcija. Vezano za kamate pričekajte nekoga od kolega da Vam ja ne bih dao pogrešnu informaciju. uređeno: 22. studeni 2022. od Slyder Borbena7 1 Citiraj
anonimac33 odgovoreno: 23. studeni 2022. odgovoreno: 23. studeni 2022. Odradi par fizičkih poslova i riješi dug. Borbena7 1 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 23. studeni 2022. odgovoreno: 23. studeni 2022. Dana 22. 11. 2022. u 12:04, markojurina2000 je napisao: Mozete li mi reci kako bi u mojoj situaciji izgledala ovrha? Dobili ste odgovor. Ovrha na računima preko FINA-e. Eventualno ovrha na pokretninama, ali tek nakon neuspješne ovrhe na FINA-i. Dana 22. 11. 2022. u 12:04, markojurina2000 je napisao: I dali se racunaju kamate nakon sto me ovrše? Kamate teku od dospijeća pa do plaćanja, a dug se podmiruje sukladno čl. 172. Zakona o obveznim odnosima. Citiraj
anonimac33 odgovoreno: 23. studeni 2022. odgovoreno: 23. studeni 2022. prije 2 sati , Borbena7 je napisao: Eventualno ovrha na pokretninama Možete ukratko opisati kako to u praksi izgleda? Hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 24. studeni 2022. odgovoreno: 24. studeni 2022. prije 11 sati , anonimac33 je napisao: Možete ukratko opisati kako to u praksi izgleda? Hvala Na prijedlog ovrhovoditelja sud donosi rješenje o ovrsi na pokretninama. Ovrha se provodi na adresi koju predloži ovrhovoditelj i to na način da sudski ovršitelj dolazi na predmetnu adresu i popisuje svu imovinu koju kao takvu predloži ovrhovoditelj. Takva imovina se smatra zaplijenjena od strane suda, a s ciljem da se naknadno procijeni, proda na dražbi i namiri ovrhovoditeljeva tražbina. Prilikom uredovanja sudskog ovršitelja rješenje o ovrsi se uručuje ovršeniku koju može uložiti žalbu u roku od 8 dana, ali žalba ne odgađa provedbu ovrhe... anonimac33 i Slyder 2 Citiraj
markojurina2000 odgovoreno: 10. veljača 2023. Autor odgovoreno: 10. veljača 2023. (uređeno) Uredu. Teoretski sto se dogodi ako se ne plati dug? Dakle ne posjedujem nista osim mobilnog telefona i odjece, nekoliko eura u dzepu... Slijedi li zatvorska kazna ako se dug ne plati? Dakle dug od cca 500 eura. (Dug sam prije pokusavao vracati koliko sam mogao, to se moze vidjeti po uplatama.) Planiram dug vratiti radom, ali ce mi trebati vremena, pa me zanima u koliko velikom problemu jesam? Unaprijed hvala. uređeno: 10. veljača 2023. od markojurina2000 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 10. veljača 2023. odgovoreno: 10. veljača 2023. prije 6 sati , markojurina2000 je napisao: Teoretski sto se dogodi ako se ne plati dug? Čekaju priliku za naplatu preko raspoloživih predmeta ovrhe (ovrha po računima, plaći/mirovini, pokretninama, automobilima....) i na taj način prekidaju zastaru. Citiraj
markojurina2000 odgovoreno: 11. veljača 2023. Autor odgovoreno: 11. veljača 2023. Hvala. Samo me najvise interesira, postoji li mogućnost da zbog ne placanja duga kojeg sam naveo dođe do zatvorske kazne? Citiraj
drot13 odgovoreno: 12. veljača 2023. odgovoreno: 12. veljača 2023. Ne, u ovakvom slučaju ne postoji. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.