Jump to content

Uporabna dozvola


Hajduk1911

Preporučene objave

Molim nekog za savjet. Prije nekoliko godina sam napravio rekonstrukciju i nadogradnju stare kuće. Kuća je na dvije etaže i odvojene stambene jedinice kao i u projektu. Budući sam na katu napravio neke stvari koje nisu u skladu s građ. dozvolom moje pitanje je dali se može dobiti uporabna dozvola za prizemlje koje je izgrađeno u skladu s projektom i građevinskom dozvolom i samostalna je jedinica. U zakonu sam pročitao da postoji djelomična uporabna dozvola i moze li se to primijeniti u ovom slučaju. Molim odgovor nekog tko je imao slično iskustvo te unaprijed hvala na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Hajduk1911 je napisao:

U zakonu sam pročitao da postoji djelomična uporabna dozvola i moze li se to primijeniti u ovom slučaju.

Teško. UD za dio građevine može se izdati na zahtjev investitora prije dovršetka cijele građevine i to u slučaju da je to predviđeno glavnim projektom. Pojednostavljeno, projektom se u kompletu gradi građevina prizemlje+potkrovlje ali je projektom predviđeno da će se graditi do potkrovlja, završiti s ravnim krovom te za to tražiti UD dok će se ostatak graditi kasnije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Postoji li nacin da dobijem dozvolu za iznajmljivanje a da ne moram ponovno u proces izmjene projekta i gradevinske dozvole. Kad vidim sto se sve iznajmljuje i sto se dopusta a dok se meni gledaju sitnice vidim zasto se ova drzava zove drzava apsurda. Dali pomaze uporabna koju sam imao prije rekonstrukcije. Svjestan sam da sam napravio gresku ali kad pogledam proces legalizacije i sto se sve legaliziralo a kroz sto sam sve prosao da dobijem gradevinsku ispada da je u ovoj zemlji puno bolje biti nelegalan. Dok se meni sad gledaju centimetri druge zgrade kompletno su legalizirane bez ikakvog sklada s protornim planom i ne trebaju uporabnu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Hajduk1911 je napisao:

Dali pomaze uporabna koju sam imao prije rekonstrukcije.

Samo u slučaju da se prilikom očevida povjerenstva Upravnog odjela za turizam neće usredotočiti na to da je u UD napisano nešto a na terenu je drugačije nego samo na modul za koji se traži rješenje o odobrenju za pružanje usluga u domaćinstvu.

prije 53 minuta, Hajduk1911 je napisao:

Zna li tko dali mogu dobiti privremeno rijesenje i koliko traje moze li se produziti kad istekne

Eventualno ako bi umjesto akta za uporabu priložili izvršnu građevinsku dozvolu pa na osnovu toga dobili privremeno rješenje, no u njemu bi bilo određen datum (npr. do 31. prosinca 2023.) za ishodovanje UD i prestaje važiti ukoliko istu ne ishodite te nema produžavanja. 

U jednom bi slučaju mogli sve to jednostavnije riješiti a taj je da imate u izvatku iz zk za predmetnu građevinu upisanu zabilježbu da je prilikom upisa priložen dokaz o uporabljivosti (npr. stara UD) jer to u svojim odlukama većina JLS priznaju kao dostatan dokaz uporabljivosti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na informacijama. U zk izvadku nisam primijeti takav upis a pretpostavljam da se naknadno ne moze upisati. U staro uporabnoj informacije su šture i jedino podatak o visini se razlikuje. Inace je objekt izgraden 1908 i uporabnu sam dobio bez problema a sada kad sam je unaprijedio na visoku razinu u svakom pogledu i konstrukcijski i energetski i sl. sad mala modifikacija stvara mi ogromne probleme. Nije mi jasno ako 95% objekata nema uporabu a svi se bave turizmom. Uglavnom hvala na informacijama ako imate jos koji bio bih zahvalan. Puno vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija