Jump to content

Prekršajni i kazneni progon za isti događaj?


anonimno

Preporučene objave

Molim vas da mi odgovorite .U ugostiteljskom lokalu došlo je do fizičkog obračuna ,policija nije pozvana nego je osoba koja me je napala zatražila lječničku pomoć a hitna podnijela bolničku prijavu za tto.Moja ozljeda je laka tjelesna.Nakon dva tjedna poziv od policije na obavijesni razgovor.Nakon godinu dana dolazi poziv istražnog suca u Zagrebuÿčl 99 kz(živim u Krapinsko-Zagorskoj županiji),dajem izjavu u kojoj negiram počinjenje kaznenog dijela te poslje skoro godinu i pol ništa osim davanja iskaza o istom događaju ali kod prekršajne sutkinje za djelo remečenja javnog reda i mira.Molim vas da mi odgovorite dal odgovaram po kaznenom zakonu i prekršajnom ili po oba dva. Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovarat ces prekrsajno za remecenje javnog reda i mira (mislim čl. 6 Zakona o javnom redu i miru), a ako se utvrdi da si nanio Tešku tjelesnu ozljedu drugoj osobi onda ćeš i po čl.99. Kaznenog zakona odgovarati i za to djelo. Ako druga strana (osteceni) nije ostao invalid onda ces najverojatnije dobiti uvjetnu osudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na brzom odgovoru ali nije mi jasno kako osaba koja skrivi prometnu nezgodu odgovara samo prekršajno ili samo kazneno ovisno o kvalifikaciji ozljede.U konkretnom slučaju nije bilo prijave policiji policija je postupala po bolničkoj prijavi.Na obavijesnom razgovoru po bolničkoj prijavi ozljede su okvalificirane kao teške i rečeno mi je kaznena prijava član 99. kz otkud sad i prekršajna ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. policija je postupala po bolničkoj prijavi...

 

koju podnose po sluzbenoj duznosti lijecnici..ne ovisi o volji i zelji osobe koja je zadobila tto..

 

za ovaj ostatak pitanja, onako je kako vec netko rece-prekrsajno za remecenje javnog reda i mira,

kazneno-za tto

 

kako ste napisali da vas je ispitao istrazni sudac, pretpostavljam da je upravo iz razloga sto nema direktnih dokaza da ste tto zadali bas vi i zatrazeno ovo ispitivanje u vidu istrazne radnje..

jer, ako osteceni ne zna kako je zadobio ozljedu, ili ne zeli reci, ili nema drugih svjedoka, a iz samog traumatoloskog lista se ne vidi tko je pocinitelj, a vi ne priznajete..e, tu bas nema osnove za optuzbu..

iako, sve ovisi o tome sto tko zna i sto je tko vidio...a to se nalazi u sklopu prijave..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedanput puno hvala za iscrpni odgovor.Upravo danas dobio sam od državnog odvjetnika nalog prekršajnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka temeljem čl.170. u vezi s čl.109.Zakona o prekršajima.Zahtjev je pokrenut protiv mene i protiv osobe koja je zadobila tto (čl.13.st.2.).Pošto sam več bio pozvan kod suca za prekršaje po prijavi policijske postaje dao izjavu ,dal sad odgovaram dvaput prekršajno ? Događaj se je dogodio 24.travnja 2005.godine dali postoji mogučnost zastare? Unaprijed zahvaljujem. Ljepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija