Jump to content

narodna zaštita


anonimno

Preporučene objave

Postoji mogućnost ukoliko ispunjuavate uvjete po trenutno važećem ZOPBRH, da imate 5 mjeseci kao pripadnik naoružanih odreda narodne zaštite.Budući da je to u Zagrebu bilo organizirano na nivou mjesnih zajednica, te kako su isti svojevremeno predavali spiskove pripadnika Uredu za obranu, ne preostaje vam ništa drugo nego saznati da li se nalazite na istome.Ako jeste Ured za obranu izdat će vam potvrdu PS ... ovisno da li ste bili zaposleni u to vrijeme( u jednostrukom trajanju ) ili nezaposleni ( u tom slučaju staž se računa u dvostrukom trajanju ). Ukoliko vas nema na spisku možete odmah očekivati poteškoće pri ostvarivanju istoga.Uz puste izjave vašeg zapovjednika, iskaznicu pripadnosti, potvrda o zaduženju naoružanja, potvrda o razduženju, oružani list-preslika ( jer u to vrijeme pripadnici su se većinom naoružavali lovačkim karabinima, a za isto dobivali oružani list ), rijetki su oni koji su to sve sačuvali , trebate pokrenuti upravni postupak za priznavanje istog statusa pri Upravi za obranu Zagreb. Po mojim saznanjima oni će vas odbiti, morate uložiti žalbu, i tu će vas odbiti i preostaje vam samo Upravni spor u ostvarenju svojih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

otac mi je 44godište ima rad. staža 31god.11mjeseci i 20 dana sa lovačkim društvom se uključuje u narodnu zaštitu 01.07.91. do 05.10.91. iza toga dobiva radnu obavezu na HŽ gdje sa ostalima osposobljava Mirkovačku prugu i šalju vlak-bombu,to je prva crta bojišnice.Nakon toga 98god. ga navuku na sporazumni otkaz da uz mizernu otpremninu do danas i ko zna do kada bez primanja i on i mama.Molim savjet što se može ućiniti- HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija