Jump to content

Frizerski salon


Hf123

Preporučene objave

Pozdrav, 

Otvaranje frizerskog salona - obrta. Jesu li potrebni MTU, odnosno mora li prostor u kojem će se djelatnost obavljati biti poslovni prostor, imati uporabnu dozvolu? (moram li ishodovati novi projekt, građevinsku dozvolu itd.) ili se djelatnost može obavljati u prostoru klasicifiranom kao stambenom? 

*dobila sam različite informacije na različitim mjestima pa provjeravam. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"93020.02 Masaža lica,manikiranje,pedikiranje,šminkanje...

 

Osim djelatnosti iz članka 1.ovog Pravilnika,u stambenim prostorijama mogu se obavljati i druge djelatnosti čije obavljanje ne zahtijeva izmjenu postojećih uvjeta korištenja stambenog prostora."

Ovako piše u pravilniku, znači Vi bi trebali otići tamo gdje se vade građevinske dozvole i pitati da li za tu djelatnost treba izmjena postojećih uvjeta ili se to može podvesti pod one tri točkice.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala! 

 

Nakom ponovnog kontaktiranja gospodarstva, nakog toga ureda za graditeljstvo rečeno je da i frizerski salon spada u "...", radi se o uslužnoj djelatnosti koja se može obavljati u stambenom prostoru, ukoliko to nije zgrada, neboder i sl., i ne nadograđuje se, mjenja priključke itd. Tada zahtjeva uporabnu dozvolu i novu građevinsku dozvolu. MTU nije potreban. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija