Jump to content

Euroherc me izluđuje za 31.000,00 kn - pomozite


anonimno

Preporučene objave

Poštovani pravnici,

u svibnju 2002. godine sam prouzročio prometnu nesreću. Kriv sam, jer sam vozio sa 0,9 promila alkohola u krvi (zakonski je bilo dozvoljeno do 0,5). Policijski očevid utvrdio je štetu na oba automobila od 8.000,00 kn, a kaznu presude prekršajnog suda sam uredno regulirao. Oba automobila su bila osigurana policom osiguranja od automobilske odgovornosti.

Ovih dana (od nesreće je prošlo više od 4.5 godine) došao mi je dopis od Euroherc osiguranja, kojim tvrde da sam im dužan isplatiti štetu nastalu na drugom automobilu (uključivo duševne boli vozača) u iznosu od 31.000,00 kn, ili će me u suprotnom dati na sud. Pomozite savjetom, molim Vas. Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete si pomoći, samo odgoditi plaćanje. Netko iz drugog automobila je vjerojatno na sudu ostvario naknadu nematerijalne štete i sad osiguranje te novce potražuje od Vas jer ste bili pijani. Ako niste bili obaviješteni o takvoj parnici, ako je ona uopće postojala, osiguranje će Vas morati tužiti, a ako ste bili obaviješteni, onda mogu odmah u prisilnu naplatu. Komplicirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedina ti je šansa eventualna zastara, to ovisi o tome kada je Euroherc isplatio štetu, al čisto sumnjam da nije sve čisto.

 

Imaju i pravo i zakonsku osnovu za pokretanje postupka prisilne naplate protiv tebe i čini mi se da ćeš u konačnici morati to platiti, milom ili silom (sa dodatnim troškovima ili bez njih).

 

Odi tamo do njih, pogledaj kolike su isplate po tom štetnom događaju i eventualno ti savjetujem da dogovoriš nekakav sporazum. Inače max regresa je negdje cca 50.000 kn, ak se ne varam, ak je nek me netko ispravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ha, ha. Ovo mi je već izazvalo smiješak. Ne, kompjuter nije moj, nego mi je prijatelj predložio da se obratim LEGALIS-u, jer puno pametnih ljudi pogleda što se sve ljudima događa. Zapravo, on tipka, a ne ja. Hvala i vama i mom prijatelju. Ako mi netko još ima što savjetovati (osim da se ubijem) od srca mu zahvaljujem. Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija