Jump to content

Rad na određeno vrijeme


medicinka

Preporučene objave

Po struci sam viša medicinska sestra, u isoj bolnici radim 3 godine i 11 mjeseci na određeno vrijeme, dobivala sam ugovore na 3 i 6 mjeseci dosada, a sada mi nude ugovor na mjesec dana, da li da ga potpišem? Staž u drugoj bolnici prije ove bio je dvije godine također na određeno, dakle ukupno radim 5 godina i 11 mjeseci na određeno vrijeme u zdravstvu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ugovor o radu može se iznimno sklopiti na određeno vrijeme za zasnivanje radnog odnosa čiji je prestanak unaprijed utvrđen objektivnim razlozima koji su opravdani rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja.

Poslodavac ne smije sklopiti jedan ili više uzastopnih ugovora o radu na određeno vrijeme na temelju kojih se radni odnos na istim poslovima zasniva za neprekinuto razdoblje duže od tri godine, osim u slučaju zamjene privremeno nenaznačenog radnika ili ako je to zakonom ili kolektivnim ugovorom dopušteno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam u istoj državnoj firmi radila 6 godina na određeno, i produžavali su mi ugovor na par mjeseci. Stvar je u tome, ako je radno mjesto (poslovi koje obavljate) različito (a tako je bilo meni), nema zakonskog ograničenja za ugovor na određeno.

 

Samo ako radite na istim poslovima, ne možete raditi dulje od 3 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija