Sanju objavljeno: 10. prosinac 2022. Dijeli objavljeno: 10. prosinac 2022. (uređeno) Poštovani molim savjet vezano uz slijedeće: iznad moga stana nalazi se još jedan stan s tim da je iznad mog balkona i kuhinje terasa od susjeda. Kako je terasa susjeda dotrajala meni unazad par godina balkon jako prokišnjava. Imala sam u nekoliko navrata troškove gletanja i krečenja, sama sam tražila majstore i vodila ih na susjedovu terasu i moj balkon, i svi su dijagnosticirali problem u terasi. Problem je velik i s istim je upoznat i predstavnik stanara i upravitelj zgrade koji ne poduzimaju ništa. Moj balkon je ograđen od uselenja u stan prije 35 godina a prije par godina je ograđen Pvc stolarijom. Kako je žbuka otpadala od vlage prošle godine smo plafon balkona ogradili stiroporom. Predstavnik stanara i upravitelj ne sudjeluju u rješavanju problema prokišnjavanja pozivajući se na to da će se raditi nova fasada i u okviru toga da će se i moj problem riješiti. Na sastanku stanara većina nije za obnovu fasade jer bi pričuvu trebalo značajno povisiti. Zanima me imam li pravo na uklanjanje navedenog problema iz sredstava pričuve i ako da kako to ostvariti. Nspominjem da će se s vremenom problem proširiti i na kuhinju, po riječima majstora, a ja sama to ne mogu financirati jer treba i skela i hidroizolacija kako mi je rečeno. Molim savjet da li imam pravo na popravak iz sredstava pričuve i ako da kako to ostvariti. Uredan sam platiša. Zahvaljujem se na odgovoru. uređeno: 10. prosinac 2022. od Borbena7 Naslov Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 10. prosinac 2022. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2022. Pokušajte komunikaciju sa upraviteljem voditi pisanim putem tako da imate dokaze. Tražite da se problem hitno ukloni i da Vas se u nekom roku kojega već navedete izvijesti o poduzetim radnjama, a ukoliko to izostane da ćete svoja prava potraživati sudskim putem. Oni bi trebali angažirati stručnu osobu koja će izlaskom na teren utvrditi o čemu je točno riječ, a samim tim bi se trebalo znati tko je dužan ovo sanirati i iz kojih sredstava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.