Jump to content

poništavanje doživotnog uzdržavanja


anonimno

Preporučene objave

Suprug je potpisao ugovor o dož. uzdrž. sa sestrom svoje bake. Žena je došla živjeti k nama.Suprug je umro prije 3 godine, poslije njegove smrti 1,5 god.žena je živjela s nama.Prije 1,5 godinu preselili smo se ( moje dvije malolj.kćeri i ja) i gđu smjestili u priv.dom( 91 godina, slijepa ) jer se o njoj više nismo mogli fizički brinuti ali sam plaćaja njen smještaj.Na tek.račun gđa je opunomoćila moju šogoricu koja diže njenu penziju i ne uplaćuje za njen smještaj, kako smo se bile dogovorile. Razliku između penzije i cijene smještaja ja sam uvijek plaćala ali sada šogorica više ne uplaćuje a ja kao samohrana majka ne mogu svaki mjesec uplaćivati cca 2.100,00 kn.Što da napravim da mirov. fond više ne uplaćuje na banku već ženi kod koje je gđa smještena, a ja bih i dalje plaćala razliku penzija-cijena doma?Napominjem da je gđa slijepa i gdje god s njom otišla mislit će da ju želim iskoristiti, auto nemam.Zvala sam mirovinski fond i naravno da mi ne vjeruju jer nisam na ništa opunomoćena a moral mi ne dozvoljava da gđu iskorištavaju, i ne samo nju već i moju djecu, jer da bih platila za smještaj gđe u dom moram "uzeti" novce namijenjene mojoj djeci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako ste ženu smjestili u udomiteljsku obitelj, takav smještaj je trebao biti realiziran preko Centra za socijalnu skrb, a onda bi na zahtjev Centra za socijalnu skrb HZMO uplaćivao njezinu mirovinu Centru, a Centar bi doznačivao ženi kod koje je smještena. Također bi i Vi svoju razliku do cijene smještaja, koju uplaćujete, također uplaćivali Centru za socijalnu skrb, a Centar bi ju proslijedio udomiteljici. Na taj sam način ja riješio smještaj i plaćanje za njega, za svog oca. Dakle moj savjet je da se javite najbližem Centru za socijalnu skrb i to Vam sigurno tako igra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da je najbitnije u cijeloj priči to da vi nemate što tražiti njenu penziju... po ugovoru ste je vi dužni uzdržavati na način propisan u ugovoru... ako ste ugovorili da vi uplaćujete razliku onda ok... No smisao ugovora je da vi nekoga uzdržavate... Osim toga ako je vaš suprug umro pobirnite se da sredite sa ženom novi ugovor jer je on njen uzdržavatelj po ugovoru, a ne vi a kako ugovor o doživotnom proizvodi pravne učinke nakon smrti gospođe mogli bi ste izgubiti to što vam ona prepisuje jer se tu ne radi o nasljeđivanju u kojem vi nastupate umjesto svog supruga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija